06-11_rp_sardanes_webAmb el bon temps, l'agenda s'omple de ballades de sardanes gràcies a l'esforç del Foment Sardanista Vendrellenc i dels Dansaires del Penedès, a través dels convenis amb el Patronat Municipal de Serveis Culturals, que compten amb la participació de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament del Vendrell i el suport d'empreses privades.

L'agenda de ballades de sardanes d'estiu s'iniciarà amb el 30è Aplec de sardanes del Vendrell, que tindrà lloc el proper diumenge 16 de juny, a les 6 de la tarda, a la Rambla, amb l'acompanyament de la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès. Enguany, l'Aplec coincideix amb el 40è aniversari del Foment Sardanista Vendrellenc, que va ser fundat l'any 1973 per Joan Morros, Josep M. Guitart, Pau Vidal, Joan Toldrà, Anton Ferrer i Josep M. Bargalló. A la primera Junta també hi van formar part Josep Vidal, Josepa Duran i Joan Pàmies.

Tot seguit, del 23 de juny, amb motiu dels Focs de Sant Joan, a l'1 de setembre la sardana serà present a la Rambla del Vendrell, a l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador, a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga i al Museu Deu.

 

Les ballades de sardanes finalitzaran el diumenge 13 d'octubre, a les 17.30 h, coincidint amb la Fira de Santa Teresa, a la plaça Nova, on tindrà lloc el 40è Concurs de colles sardanistes amb l'acompanyament de la cobla Principal de Terrassa.

El regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat l'important èxit de les ballades de sardanes els diumenges a la tarda a la Rambla, "un lloc que ja s'ha convertit en un focus des del qual s'irradia la sardana". D'altra banda, Joan Morros, com a representant del Foment Sardanista Vendrellenc i dels Dansaires del Penedès, ha explicat que "cada diumenge d'estiu a la tarda preparem una petita festa major de tres hores que dóna vida cultural i activitat econòmica al centre de la vila, que ja se la coneix com la Sardabona".

El calendari de ballades es podrà consultar puntualment a l'Agenda cultural del web municipal www.elvendrell.cat.



©2019 Ajuntament del Vendrell