06-05_visita_obres_escola_marta_mata_webEl grau superior d'Activitats físiques i esportives a l'institut Andreu Nin del Vendrell ja té 25 preinscripcions

Ahir al matí va tenir lloc una visita a les obres de l'escola Marta Mata, a càrrec de l'alcalde, Martí Carnicer; el primer tinent d'alcalde, Benet Jané; el regidor d'Educació, Kenneth Martínez; el regidor d'Esports, Sergi Teruel; el director general de Centres Públics, Jordi Roig, i la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, M. Àngels González.

El director general de Centres Públics va explicar que amb la construcció de l'escola Marta Mata quedarà resolt el tema d'equipaments educatius al Vendrell. Jordi Roig va destacar que "es tracta d'un edifici sense barreres arquitectòniques i que la seva construcció modular també està pensada d'una forma sostenible tant pel que fa a la climatització com al seu manteniment". També ha confirmat que l'edifici es posarà en funcionament a l'inici del proper curs.

L'alcalde, Martí Carnicer, va mostrar la seva satisfacció per l'evolució de l'obra i pel fet que "amb la construcció d'aquesta escola, juntament amb les previsions de l'evolució de la població escolar, tindrem el nombre d'equipaments adequats durant uns anys".

 

La directora dels Serveis Territorials va recordar que aquesta escola també rebrà alumnes de l'escola Els Còdols que l'any que ve desapareixerà per fusionar-se en aquest edifici amb l'escola Marta Mata, una fusió que"s'adequa a les necessitats reals de la població escolar actual i a les previsions a curt termini".

El Departament d'Ensenyament aposta per oferir el grau superior d'Activitats físiques i esportives al Vendrell

Aprofitant la visita al Vendrell, tant el director general de Centres Públics com la directora dels Serveis Territorials van explicar que apostaran perquè l'institut Andreu Nin ofereixi el grau superior d'Activitats físiques i esportives, sobretot després de saber que hi ha una forta demanda, amb 25 preinscripcions fins ara. El termini de preinscripció finalitza el divendres 7 de juny i cal adreçar-se al mateix institut.

El regidor d'Educació i també d'Ocupació, Kenneth Martínez, va dir que "l'objectiu és incrementar l'oferta educativa en un municipi que té molt d'atur i que cal potenciar la formació dels més joves perquè puguin trobar un lloc de treball". En aquest sentit, les regidories d'Educació i d'Esports s'han posat d'acord per sol·licitar al Departament d'Ensenyament aquest grau superior d'Activitats físiques i esportives que pot donar moltes sortides laborals, ja sigui en l'àmbit esportiu o en el turístic, a part de poder accedir a estudis superiors.

La directora de l'institut Andreu Nin, Susana Ecay, va explicar que en aquest grau "hi haurà hores d'anglès perquè els alumnes dominin aquest idioma per a possibles feines en el sector turístic i per poder fer pràctiques també a l'estranger". En aquest sentit, l'anglès també serà interessant pel fet que alguns alumnes podrien trobar feina dins de la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017, en què el Vendrell és subseu. D'altra banda, també s'està treballant perquè es faci formació en matèria de monitor de vela i de socorrisme aquàtic.

El regidor d'Esports, Sergi Teruel, va manifestar que "des del primer moment que es va proposar al Patronat Municipal d'Esports la possibilitat de tenir aquesta oferta formativa al Vendrell, vam veure la llum de tenir més possibilitats laborals per a molts joves del municipi". Per això, s'ha arribat a un acord per oferir equipaments esportius municipals perquè els alumnes hi puguin fer les pràctiques corresponents.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell