05-18_Dia_Internacional_valoraciwUn total de 696 persones van optar per passar el dia i la nit del 18 de maig al Museu Deu i escollir entre el gran ventall d'activitats que proposava aquest importantíssim establiment cultural vendrellenc.

Al llarg de tot el dia el públic de totes les edats va poder conèixer més a fons la col·lecció de pintura amb l'ús de codis QR. La tarda va començar amb un concert de la "Jazz Orquestra" de l'institut d'Altafulla, que a causa de la pluja, va haver de trasllardar-se a la Sala Pau Casals del TÀG i, finalment, a les 21:30 hores es va donar pas a un dels espectacles més novedosos que s'han fet mai a la nostra vila: la visita nocturna a una de les col·leccions d'art més importants del país.

La història del museu i l'explicació d'alguna de les obres va ser transmesa als assistents mitjançant el llenguatge corporal de 20 ballarins de l'escola de dansa La Factoria, acompanyats per una emotiva sel·lecció músical, que juntament amb les apassionades paraules d'Ernest Benito, exdirector del museu, van fer de la vetllada un record entranyable. Art en moviment, escultura parlada i ballada foren els protagonistes de la nit.

Art tangible, com l'escultura Dona ajaguda de Rebull o l'Espida de Jassans van prendre vida i van poder explicar-se per sí mateixes, sense intermediaris, de la mà d'un art efímer com la dansa.

El Dia Internacional portava per lema: "El museu que imagines", i la màgia d'aquest dia fou que més de 190 persones, en només dues sessions, van poder, no només imaginar, sinó també viure un museu dinàmic, actiu i actual, que té la voluntat de renovar-se dia a dia i, sobretot, que és conscient de l'heterogeneïtat de la nostra societat treballant amb esforç per formar-ne part.



©2019 Ajuntament del Vendrell