04-29_Cloenda_Ruta_XatLa Vil·la Casals - Museu Pau Casals ha estat l'escenari escollit per la Ruta del Xató, la proposta de Turisme Gastronòmic de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, per donar per finalitzada la 16a edició d'aquesta iniciativa, pionera en apostar per la gastronomia per promocionar un territori.

L'acte s'ha dut a terme davant un centenar de persones, principalment restauradors integrants de la Ruta del Xató, empreses que ofereixen les seves propostes a través de la mateixa, representants dels municipis que integren el territori del Xató i mitjans de comunicació. Ha comptat amb les intervencions d'Elies Chacón, president de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, entitat que organitza la Ruta del Xató; Benet Jané, alcalde del Vendrell, i Fermí Puig, actual ambaixador de la Ruta, al qual s'ha fet lliurament del tradicional morter de la Ruta en agraïment a la seva tasca.

Elies Chacón ha agraït i ha destacat l'esforç que restauradors de les comarques fan anualment per donar suport a la Ruta del Xató, tot i la situació econòmica actual, ja que ells esdevenen l'ingredient clau de la Ruta del Xató. Amb el seu suport refermen la voluntat de seguir endavant amb aquesta iniciativa com un dels puntals per a la restauració de la regió i element diferenciador respecte d'altres territoris. Chacón també ha volgut manifestar que en aquests 16 anys, allò que va néixer com a una iniciativa per promocionar una recepta, ha sabut anar-se adaptant, fins a convertir-se en un motiu per visitar les comarques. A la vegada, ha indicat que cal seguir en aquesta línia d'innovació i d'adaptació a la situació actual, per tal de poder seguir tirant endavant amb garanties la Ruta del Xató.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, que ha intervingut en nom dels municipis que formen part de la Ruta del Xató, ha volgut destacar un any més la importància passada i futura de la Ruta del Xató, com a dinamitzadora d'un gran territori que abasta aquestes tres comarques. Alhora, l'ha posat com exemple de col·laboració entre empreses privades i l'administració, un model de treball totalment vàlid i que ara més que mai és de plena actualitat. Benet Jané ha tingut també paraules d'agraïment per a totes les empreses que han apostat i segueixen apostant per la Ruta del Xató com a element de promoció, gràcies a les quals aquesta proposta segueix ben viva.

La Ruta del Xató ha lliurat el tradicional morter de marbre a Fermí Puig, actual ambaixador i xef de reconegut prestigi, en reconeixement a la seva tasca de suport i difusió de la recepta del Xató. Puig s'ha compromès a continuar fent difusió i elaborant el xató en el seu restaurant, que inaugurarà properament a Barcelona.

Finalment s'ha fet una petita valoració de la temporada 2012-2013 de la Ruta del Xató. Així es referma la tendència de les darreres temporades pel que fa als principals canals de difusió de les seves propostes, amb una aposta clara per les xarxes socials, que segueixen prenent protagonisme al web tradicional com a canal de comunicació. Les xarxes socials de la Ruta han incrementat en quasi 2.000 persones el seu nombre de seguidors, mentre que les visites al web s'han estancat sobre els 10.000 visitants.
Quant a la tipologia d'informació que cerquen els visitants al web, destaquen els restaurants i les notícies, seguides de ben a prop per les diferents escapades temàtiques.



©2019 Ajuntament del Vendrell