04-22_rp_reconeixements_culturals_webUn cop finalitzat el termini de presentació de candidatures als Reconeixements Culturals. Collita 2013, convocats per l'Institut d'Estudis Penedesencs, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i l'Obra Social de Caixa Penedès, s'han presentat un total de 29 candidatures diferents procedents de les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

Les candidatures presentades es distribueixen de la següent manera:

Santiago Rusiñol de les Arts
Reconeix la tasca realitzada per persones i entitats en els diversos camps de la creació artística (literatura, cinema, teatre, arts plàstiques, audiovisual..).
Total: 9 de personals.

Emili Giralt de Recerca
Reconeix la recerca realitzada per persones i entitats en els diversos camps del saber relacionats amb el Penedès.
Total: 3 de personals.

Teresa Basora de Divulgació
Reconeix la tasca realitzada per persones i entitats en els diversos àmbits socials en favor de la cultura penedesenca en general, o de determinats aspectes en particular
Total: 2 de personals i 4 de col·lectives.

Pau Casals de Trajectòria
Reconeix persones i entitats amb una llarga trajectòria de compromís amb la cultura penedesenca.
Total: 9 de personals i 2 de col·lectives.

Ara el Jurat es reunirà per escollir els guanyadors de cadascun dels reconeixements, als quals se'ls lliurar la peça escultòrica Dona fulla, una obra inèdita i elaborada en exclusiva per a aquests premis per l'escultor vilanoví Xavier Cuenca.

La concessió dels Reconeixements Culturals. Collita 2013 es farà en el marc de la Festa de la Cultura Penedès 2013, que se celebrarà el 10 de maig de 2013, a les vuit del vespre, a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (passatge del Tívoli 3-7, del Vendrell). La presentació i conducció de l'acte serà a càrrec de Rita Marzoa. També es comptarà amb l'actuació musical de Marina Rossell i del Cor Zóngora.

L'assistència a la Festa de la Cultura és lliure i gratuïta, però serà necessari fer una inscripció prèvia, telefònica o digital, als telèfons 93 892 19 79, 636 31 96 35 i 669 88 29 59, o bé a l'adreça de correu electrònic secretaria@iepenedesencs.org.

Jurat

Festa

Peça escultòrica

 



©2019 Ajuntament del Vendrell