L'Escola Municipal de Música Pau Casals presenta un cap de setmana ple de propostes musicals. La primera serà aquest proper divendres 26 d'abril, a les 19 h, quan l'Auditori petit de l'EMMPAC acollirà un dels concerts de la VII Mostra de guitarra de les comarques de Tarragona i II de Catalunya.

La Mostra la integren una selecció d'alumnes de diferents escoles i conservatoris de la província. Aquests guitarristes realitzen un conjunt de concerts per les comarques de Tarragona, en escenaris com l'Escola Municipal Pau Casals del Vendrell, el pati del Castell de Torredembarra, el Conservatori de Música de Reus, l'església de Solivella, la sala cultural El Casino de Constantí i l'església de Vistabella (la Secuita).

Aquest any, dels 12 seleccionats a la Mostra, 6 són alumnes de l'EMMPAC. Concretament, en el concert d'aquest divendres a l'Auditori vendrellenc, hi actuaran els alumnes Albert Ferrando i Jordi Ferrando (EMMPAC), Marta Porras i Henrik Martín (Conservatori de Tarragona) i Albert Faiges i Natàlia Altés (Conservatori de Reus). El concert és gratuït.

La segona proposta musical del cap de setmana serà dissabte 27 d'abril, quan l'EMMPAC acollirà la 4t Trobada de violoncel·listes de quart de nivell elemental de Catalunya. En aquesta trobada hi participaran 27 nens i nenes de Manlleu, Barcelona, Tarragona, Osca, Sant Pere de Ribes, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Solsona, Cervera i el Vendrell, que al llarg del dia podran preparar amb diferents professors i en classes col·lectives el repertori que es demana a la prova d'accés als estudis professionals d'aquest instrument. Després d'un matí de treball, a les 16 h oferiran un concert a l'Auditori de l'escola, que acabarà amb una interpretació conjunta d'El cant dels ocells. L'entrada és gratuïta.

També el dissabte 26, de les 17 h a les 20 h, tindrà lloc la cloenda del curs de direcció instrumental que ha anat a càrrec del professor de l'EMMPAC Xavier Pagès. Els alumnes del curs faran pràctiques amb l'orquestra de l'EMMPAC.

Concert del Duet Hydra a l'Auditori gran de l'EMMPAC

Continua el cicle de concerts de l'Auditori gran de l'Escola de Música. Aquest proper diumenge 28 d'abril, a les 18 h, el Duet Hydra, compost per Jordina Setó, piano i Marta Mulero, violoncel, interpretaran la Sonata per a violoncel i piano de Debussy, Podhaka de Janacek, 7 Cançons populars de Falla i El gran tango de Piazzola.

Jordina Setó Estradé va néixer a Vila-seca el 1985 i començà a estudiar música als 8 anys al Conservatori Professional de Música de Vila-seca. Va finalitzar el grau mitjà amb menció d'honor. Els seus mestres van ser Cecilio Tieles i Alan Branch. Actualment treballa de pianista acompanyant al Conservatori de Música de Tortosa.

Marta Mulero Vinuesa va néixer a Barcelona el 1986, i començà a estudiar violoncel als 9 anys amb la professora australiana Gabrielle Deakin. Finalitzà els estudis superiors al Conservatori Superior de Música d'Aragó, amb les màximes qualificacions. Ha format part d'orquestres com la JONC, OCSMA, Camerata d'Aragó, JONDE o l'Orquestra Oviedo Filharmonia, entre altres. Treballa com a professora titular de Violoncel a l'Escola Municipal de Música de Salou i a l'Escola Municipal de Música de la Selva del Camp.



©2019 Ajuntament del Vendrell