04-15_Jornades_intergeneracionalsAquest divendres a dos quarts de sis de la tarda comencen les III Jornades Intergeneracionals al Museu Deu. Tothom qui vulgui pot portar el nét o venir amb els avis a passar una tarda divertida per conèixer la història de l'Àngel del campanar.

Un any més, el Museu Deu i l'Àrea de la Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell unifiquen esforços per tal d'abordar la intergeneracionalitat des de la vessant patrimonial.
"Un àngel que gira!" és la primera activitat que es celebra aquesta setmana. Els assistents escoltaran qui representa el protagonista de les jornades i, a més, el podran observar a través d'un telescopi, tot voltant pel carrer. La visita finalitzarà a la sala del soterrani del Museu Deu, on hi haurà una petita exposició amb reproduccions de l'escultura que corona el campanar de l'església.

Aquestes jornades, en què els protagonistes són avis i néts, aporten als més grans noves formes d'afrontar l'envelliment i, a més, fan possible el diàleg i la interacció entre diferents generacions. Els actes que s'han preparat enguany tenen com a finalitat fomentar també la col•laboració i la solidaritat entre els participants i tractar la transmissió oral intergeneracional com a pilar de la comunicació de valors, fets, secrets i històries.

Tant l'Àrea de la Gent Gran com el Museu Deu han procuren que els eixos conductors de cada Jornada fossin temes que aportessin coneixements sobre el passat de la vila o sobre l'entorn més inmediat. En aquest cas, s'ha triat un símbol i un senyal d'indentitat dels vendrellencs: l'Àngel del campanar.

Les III Jornades Intergeneracionals pretenen apropar als més petits, a través el testimoni dels més grans, la figura de l'escultura (penell i parallamps) que corona el campanar de l'església des de l'any 1784.



©2019 Ajuntament del Vendrell