04-08_rp_dvd_medi_ambient01_webAquesta setmana, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha presentat un DVD que conté tres campanyes d'educació ambiental que s'han desenvolupat durant el darrer any: la del mosquit tigre, la del gos urbà solidari i la de les bones pràctiques al municipi. L'elecció de les temàtiques ha estat duta a terme en funció de les problemàtiques habituals amb què es troba la Regidoria.


La primera és una campanya educativa sobre el mosquit tigre que explica com s'ha d'actuar per poder disminuir la presència d'aquest insecte a l'entorn. Sobre aquest tema, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jaume Piñol, recalca que "en cas de tenir problemes amb el mosquit, sigui i tigre o no, la població es pot posar en contacte amb el nostre departament i els tècnics es desplaçaran a comprovar la presència d'aquest insecte, detectar de quina espècie és i, així, poder aconsellar o dur a terme el tractament més adient". De totes formes, en el cas del mosquit tigre és molt necessària la col·laboració ciutadana perquè el seu lloc de cria es concentra sobretot a les cases (en un 80 %).

La segona campanya fa referència al gos. En aquest cas es presenta un gos que ha estat abandonat i en Roc Aguilera, un personatge que s'ha creat per difondre el missatge d'una forma molt propera al ciutadà, va a l'Ajuntament del Vendrell per adoptar-ne un. Amb aquest vídeo es pretén fer arribar tres missatges diferents: el de no abandonar el gossos, el de promocionar les adopcions i el de promoure el gos urbà solidari. És a dir, es vol conscienciar els propietaris de gossos perquè tinguin cura dels seus animals: censar-los, portar-los al veterinari, recollir els excrements, portar-los lligats, etc.

El tercer vídeo tracta les bones pràctiques. En Roc Aguilera ens ensenya per què no s'ha de donar menjar als coloms i als gats del carrer, que no s'han de llençar les burilles de cigarretes al carrer i que s'ha de tenir cura del mobiliari urbà i l'entorn. Aquest vídeo explica un seguit de petites accions que, si es duen a terme per part de tots els ciutadans, poden millorar el Vendrell.

Aquest DVD es repartirà a les AMPA, a les escoles i a les associacions del municipi amb l'objectiu de difondre les tres campanyes a un ventall ampli de la població. D'altra banda, també s'emetran per Televisió el Vendrell.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell