Menci_TVVendrellwAquesta distinció la concedeix el Consell de l'Audiovisual de Catalunya als programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixen la diversitat cultural de la societat.
L'espai Nous Vendrellencs, un Vendrell per a tothom, produït i emès a Televisió el Vendrell durant el segon semestre de l'any passat, rebia divendres una menció especial en la categoria de televisió en els V Premis per la Diversitat en l'Audiovisual. L'entrega dels guardons es va celebrar en el marc de les Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual.


El jurat del CAC ha valorat l'espai mensual perquè donava a conèixer diverses comunitats que viuen al municipi des del testimoni de veïns immigrants, que explicaven com s'han adaptat a la població, la seva vida quotidiana, la trajectòria professional i la tasca d'associacions que promouen la integració dels nouvinguts. La Mesa per la Diversitat del CAC ha destacat també l'esforç que suposa per a una televisió local elaborar un programa amb gran diversitat d'imatges, espais de gravació i complexitat audiovisual, i mantenir-lo en antena durant mig any.


El primer guardonat en televisió als Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual ha estat el capítol "Voces", de la sèrie Actua, produïda per Funky Monkey per a Televisió de Catalunya.
Nous vendrellencs, un Vendrell per a tothom està dirigit per Gemma Armela i enregistrat i realitzat per Lluís Camell. El programa s'ha elaborat en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials, ja que formava part del pla pilot "Un Vendrell per a tothom", amb subvenció de la Unió Europea i el govern espanyol. Els capítols es poden veure a la pàgina web de la televisió local i a l'enllaç www.rtvelvendrell.cat/tv/nous-vendrellencs. El material s'ha fet arribar també a totes les escoles i instituts de la localitat.©2019 Ajuntament del Vendrell