03-12_rp_plans_ocupacio_webAhir al matí, el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va recordar que dins del programa de polítiques actives (2012-2013), amb una subvenció total d'1,4 milions d'euros, es desenvoluparan 12 cursos: 6 de formació ocupacional, 3 del programa "Joves per l'ocupació" i 3 per a aturats de llarga durada. Sobre aquests darrers, es durà a terme un programa innovador de formació integral en l'àmbit dels cellers vinícoles, un sector amb una important activitat econòmica a la comarca. Es tracta de traspassar extreballadors de la construcció al sector vinícola formant-los en els processos de l'activitat: collita, elaboració, tast, comercialització... D'altra banda, en el marc del programa "Treball als Barris", es continua la Casa d'Oficis d'Imatge i so, en què l'objectiu principal és intentar que els vuit alumnes que hi participen, que només tenen el graduat d'ESO, continuïn els estudis amb cicles formatius.

Després d'aquesta introducció, juntament amb la regidora responsable del Pla de Barris, Laia Gomis, el regidor d'Ocupació va presentar un total de 15 plans d'ocupació subvencionats a través del programa "Treball als Barris". Laia Gomis va explicar que "dins de la pròrroga de dos anys del Pla de Barris hem centrat els esforços en els programes socials i, per tant, també en matèria d'ocupació".

En aquest sentit, la Junta de Govern del proper dilluns aprovarà una convocatòria de 11 plans d'ocupació de brigada de manteniment i 4 de tècnics. Des del 20 de març fins al 10 d'abril es podran entrar les sol·licituds a L'EINA i al SAC. Els contractes seran de sis mesos i s'iniciaran al principi del mes de maig.
La brigada, formada per deu peons i un encarregat, farà de tasques de manteniment i neteja de la riera de la Bisbal. Respecte als plans de perfil tècnic, un serà per dinamitzar el Local social Sant Joan, un per a temes de comerç de l'Oficina del Pla de Barris, un per a noves tecnologies adreçades a la recerca de feina a L'EINA i un per a un projecte de Serveis Socials.

En tots dos casos, el principal requisit és que els aspirants siguin persones a l'atur que no cobrin la prestació. En el cas de la brigada, un factor excloent és que la persona aturada estigui empadronada a la trama urbana de l'àmbit del Pla de Barris (nucli antic del Vendrell). Aquesta condició també serà valorada a l'hora de contractar les persones de perfil tècnic, però en aquest cas s'hi podran presentar persones empadronades en altres zones del municipi.


Per a més informació:
L'EINA, tel. 900 33 88 33.



©2019 Ajuntament del Vendrell