02-19_ple_webEn el Ple ordinari celebrat dimarts passat a la tarda a l'Ajuntament del Vendrell, es va arribar als acords següents:

-Amb 15 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 vots en contra (PxC), es va aprovar la proposta de desistiment de la modificació puntual del Pla General núm. 35 relativa a la finca situada a l'avinguda del tancat de la Plana (casa de Benvingut Socias). Amb aquest acord s'accepta la sol·licitud dels propietaris de deixar sense efecte l'expedient de modificació puntual, i es modifica l'expedient de declaració de Bé d'interès local, ampliant els usos autoritzats que són compatibles amb el manteniment de l'edifici protegit (residencial, hoteler, residencial especial, sociocultural i restauració). Pel que fa a la sol·licitud per segregar la part de la finca que ja no forma part del bé catalogat, caldrà tramitar la llicència de parcel·lació, la resolució de la qual correspon a la Junta de Govern Local. PxC va votar en contra perquè creu que era més convenient continuar l'expedient de modificació, amb el qual l'edifici hauria pogut ser un equipament públic de l'Ajuntament.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General núm. 44, referent al sector dels Bulevards, que consisteix a ampliar els usos autoritzats en l'àmbit de les illes A, B i C amb la possibilitat de ser destinat a habitatges de protecció pública, sense que aquesta modificació suposi un increment de sostre edificable, tot i que la proposta suposa un increment de la densitat d'habitatges. Aquesta possibilitat suposarà una disminució de l'aprofitament terciari, comercial o de serveis.

-Amb 14 vots a favor (CiU, PSC i PP) i 6 en contra (PxC i JpV), es va aprovar la proposta d'aprovació de conveni únic entre l'Ajuntament del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l'empresa comarcal Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL, de les condicions tècniques i econòmiques en les quals es prestaran els serveis de recollida, transport, tractament o eliminació dels residus municipals. El regidor de JpV va votar en contra per una manca d'informació sobre un conveni que hipoteca el municipi fins al 2021. El vot contrari de PxC es justificà pel fet que s'estava d'acord amb l'estalvi, però no en la disminució de la qualitat del servei quan el ciutadà està pagant més, i perquè només hi havia una oferta. El regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo, va explicar que no s'aprovava cap servei nou i que no es feia cap concurs públic, sinó que amb aquesta proposta es donava continuïtat a uns acords presos per l'Ajuntament i pel Consell Comarcal a fi de posar-los en un sol conveni, la qual cosa suposarà millores en el servei.

-Amb 15 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 vots en contra (PxC), es va aprovar la proposta d'adhesió al conveni per a la creació d'un Fons Social d'Habitatges, signat pels Ministeris d'Economia i Competitivitat, de Foment, de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la FEMP, la Plataforma del Tercer Sector i el sector bancari. Aquest fons s'adreça a aquelles famílies que han estat desallotjades del seu habitatge amb posterioritat a l'1 de gener del 2008 i que es troben en les situacions de vulnerabilitat i risc social previstes en el Reial Decret llei 27/2012. Tot i que en el redactat de la proposta ja es diu que l'abast d'aquest conveni és molt limitat, atesos els exhaustius requisits que s'han de complir, PxC va votar en contra per no voler participar en una farsa que exclou moltes famílies afectades. La regidora de Ciutadania, Eva Moreno, va explicar que encara que el conveni presenti mancances, l'Ajuntament considera convenient adherir-s'hi, ja que s'han d'aprofitar totes les mesures que es posin al seu abast per pal·liar el drama social dels desnonaments.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta per iniciar el procediment per a la resolució del contracte, formalitzat amb l'empresa Cesser Informàtica y Organización, SL, per a l'elaboració del projecte d'infraestructures, instal·lació i gestió del servei de xarxa de transport multiservei sense cables de titularitat municipal per donar servei d'internet i telefonia a tot el terme municipal. Amb aquest acord es declara l'empresa en qüestió culpable d'incompliment del contracte, s'incauta la garantia per un import de 6.300 euros, es fixa un total d'1.658,651,47 euros d'indemnització pels danys i perjudicis ocasionats a l'Ajuntament del Vendrell com a conseqüència de l'incompliment contractual, s'exigeix a l'empresa l'abonament d'1,652,351,47 euros d'indemnització per danys i perjudicis corresponent a l'import que excedeix de la garantia confiscada, s'ordena a l'empresa la retirada de la instal·lació i es concedeix audiència a l'empresa perquè pugui al·legar i presentar els documents i justificacions que estimi pertinents.

-Amb 15 vots a favor (CiU, PSC, PP i JpV) i 5 vots en contra (PxC), es va aprovar la proposta d'aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 13 relativa a l'obertura d'establiments. Amb aquesta proposta s'aproven imports més baixos a diferents supòsits de les taxes que s'aplicaran a les empreses amb un màxim de 10 treballadors. Aquesta mesura, a part d'afavorir la creació de noves empreses, elimina els tràmits de la subvenció del 20% corresponent al 2012. Així, no caldrà fer cap altra gestió després de l'obertura de l'establiment. PxC va votar en contra perquè la proposta no recull la seva esmena d'aprovar ajuts per a tots els comerços que facin contractes indefinits.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta d'aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança Fiscal núm. 4 reguladora de l'impost de vehicles de tracció mecànica. Amb aquest acord s'amplia el supòsit d'acreditació per obtenir la bonificació del 100% dels vehicles històrics, en què s'havia d'aportar la certificació de la catalogació de vehicle històric que atorga la Generalitat de Catalunya. Ara també es podrà acollir a aquesta bonificació el subjecte passiu que sigui soci d'una entitat sense finalitat de lucre, inscrita a la Direcció General d'Esports, dedicada al col·leccionisme de vehicles històrics i que acrediti que els vehicles només circulen en ocasions extraordinàries.

-Amb 5 vots a favor (PxC) i 15 en contra (CiU, PSC, PP i JpV), es va rebutjar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya per a la instal·lació d'un sistema de detecció de robatori de cablejat elèctric en l'enllumenat públic. El regidor d'Enllumenat, Jaume Escarré, va explicar que, tot i no tenir la solució, s'hi està treballant. D'altra banda, Escarré va recordar que fa uns dies, en roda de premsa, va exposar que s'està fent una auditoria per aconseguir una millora en el servei i un estalvi energètic.



©2019 Ajuntament del Vendrell