02-12_Crtica_educacinEl divendres 15 de febrer, a les 19.30 hores, la Sala Polivalent de la Biblioteca Pública Terra Baixa acollirà la presentació del llibre "Crítica, educación y acción política", de Jordi Solé. L'obra està en la línia del pensament crític, i reflexiona sobre la necessitat de preveure el conformisme uniformador, i fer-ho mitjançant la comprensió i la interpretació dels canvis que es produeixen al món, tant en la societat com en la nostra pròpia consciència.

El llibre també aborda qüestions tant importants com el paper de l'educació. L'autor defensa que només tindrà sentit si serveix per promoure la capacitat d'autointerrogar-nos. Especialment davant de la realitat actual, que ens ve administrada des de l'exterior i que ens genera una situació a la qual ens veiem sotmesos. I aquest fet suposa, per a nosaltres, que l'educació no renunciï al moment polític del moment, és a dir, al combat contra la lògica despolititzadora del capital i de les seves evidències naturalitzables en torn al "això és el que hi ha" i a la falta d'alternatives imperants.

Jordi Solé Blanch és doctor en Pedagogia i educador social. Actualment és professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya, i ha desenvolupat gran part de la seva activitat professional com educador social en diferents centres de protecció i en els serveis socials.



©2019 Ajuntament del Vendrell