La Regidoria d'Educació del Vendrell ha presentat els dos nous programes del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que es desenvolupen aquest curs 2012-2013 al Vendrell. Són uns programes que compten amb un total de 31 alumnes: quinze es formen com a auxiliars de reparació i manteniment de vehicles lleugers i la resta, com a auxiliars de vendes, oficina i atenció al públic.

En ambdós casos el curs permetrà als alumnes, en cas de superar-lo i segons la qualificació final obtinguda, accedir als cicles de grau mitjà que s'ofereixen a l'Institut Andreu Nin en comerç i en automoció, respectivament. De fet, un dels objectius dels programes és aquest, que els joves que han abandonat els seus estudis abans d'acabar l'educació obligatòria es tornin a reenganxar a l'àmbit formatiu i puguin reorientar el seu futur. "Combatent el fracàs escolar, es vol també lluitar per reduir les xifres d'atur, ja que els joves comptaran amb més eines i una major qualificació per enfrontar-se al món laboral", segons explica el regidor d'Educació, Kenneth Martínez.

Aquestes i d'altres qüestions són les que va explicar el regidor i el professorat dels PQPI en una reunió informativa amb els pares dels alumnes, que van mostrar el seu interès perquè els seus fills poguessin recuperar el fil dels estudis o bé es poguessin incorporar en el món laboral amb més garanties. I és que els PQPI ofereixen formació teòrica i pràctica en matèries bàsiques, en orientació laboral i en matèries específiques de cada especialitat, incloent-hi un període de pràctiques en empreses que es realitza des de març fins a juny, quan finalitzen els programes.

Els PQPI els impulsen conjuntament el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament del Vendrell, aportant-hi recursos econòmics, estructurals i de professorat.



©2019 Ajuntament del Vendrell