10-23_rp__ordenances_webEn el Ple extraordinari convocat per al proper divendres 26 d'octubre, a les 13 h, el govern presentarà la proposta d'ordenances fiscals per al 2013.

El regidor d'Hisenda, Joan M. Diu, ha avançat que, en general, els tributs i els preus públics s'actualitzaran a l'IPC, que es xifra en un 3,4%, excepte en alguns casos puntuals en què es pagarà menys (per exemple, hi haurà quota zero en concepte de rètols comercials) o en d'altres en què hi haurà un increment per tal d'ajustar els ingressos amb el cost del servei, com és el cas de les escombraries domèstiques. Altres qüestions generals sobre els canvis respecte a les ordenances del 2012 són les següents:

- en relació amb l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, se suprimeix la bonificació dels vehicles de més de 25 anys, que no tenen el caràcter d'històrics, ja que es tracta de vehicles més contaminants que la resta.


- pel que fa a les escombraries domèstiques, s'estableix la taxa de forma diferenciada per als habitatges que tributaran 100 euros i per als habitatges unifamiliars amb jardí que tributaran 125 euros en concepte de la recollida de la poda. La taxa s'incrementa en un 11% per tal de cobrir en un 80% el cost del servei. Tot i això, al Vendrell es continuarà pagant menys que en altres municipis dels voltants amb una població similar.

- l'ordenança de la taxa per llicència d'obertura d'establiments s'ha adequat a la nova normativa europea, que té com a objecte el control posterior de les activitats, en lloc del tradicional control a priori, en benefici de la llibertat d'establiment.

 

- en l'ordenança de la taxa sobre L'EINA i l'Hotel d'Entitats, es posen més despatxos de lloguer per donar resposta a l'increment de la demanda dels emprenedors vendrellencs.

- la taxa de gual només s'incrementa segons la pujada de l'IPC (3,4%).

- l'apartat de publicitat mitjançant cartells i rètols als establiments comercials s'estableix a quota zero, amb la qual cosa disminueixen els costos per a les activitats econòmiques en aquests moments difícils per als titulars d'activitats.

- es donarà la possibilitat, a aquells que així ho sol·licitin, de poder casar-se a la platja, per la qual cosa s'estableix una taxa de 1.000 euros.

El primer tinent d'alcalde, Martí Carnicer, ha presentat una comparativa del cost anual dels tributs municipals per una llar del Vendrell respecte a altres municipis. En concret, una família vendrellenca que tingui un pis de 90 metres quadrats, un vehicle entre 12 i 16 cavalls fiscals i un gual pagarà uns 680 euros, un 15% menys respecte a altres municipis dels voltants amb població similar, ja que, per aquests mateixos conceptes en altres municipis, es paguen uns 750 euros de mitjana.

L'alcalde, Benet Jané, ha explicat que, gràcies a aquest ajustament fiscal, es podrà donar compliment al Pla d'Ajust, garantir els serveis públics municipals i amortitzar 5,5 milions d'euros. L'alcalde ha dit que aquests objectius també s'aconseguiran amb una important reducció de la despesa corrent, que ja s'explicarà quan es presenti el pressupost per a l'exercici 2013.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell