10-22_coberturawDetectar fuites o controlar el consum diari d'aigua potable són algunes de les dades que més de 4.000 famílies de Sant Salvador poden consultar si ho desitgen a les oficines d'aigües de tomoví.

Això és possible gràcies a la instal·lació dels anomenats "comptadors intel·ligents" que s'està portant a terme als barris marítims del Vendrell. Es tracta d'un sistema de telelectura de comptadors d'aigua en xarxa fixa, una tecnologia que permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar-hi cap operari. El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d'aigua, enviant dades directament a una central situada a l'oficina d'aigües de tomoví.

 

El regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, ha explicat que el nou sistema de lectura de comptadors té molts avantatges, tant per als ciutadans com per al Servei Municipal d'Aigua. "Per al ciutadà", explica Escarré, "el projecte no té cap cost sobre les tarifes de l'aigua. A més, no és necessari que faciliti la lectura del comptador i li permet disposar diàriament de dades del consum diari de cada comptador, podent detectar així possibles fuites, alguna fallada interna o algun frau per manipulació, entre d'altres. Per a l'Ajuntament i el mateix Servei Municipal d'Aigües", afegeix, "aquest sistema permet conèixer al detall la demanda d'aigua per definir les possibles inversions que cal realitzar a la arxa d'aquestes zones."

La implantació d'aquest sistema s'està fent per fases. De moment, ja s'han instal·lat uns 7.000 comptadors d'aquest tipus a Sant Salvador, des del Sanatori fins al torrent dels Aragalls, i en els propers mesos es completarà a Coma-ruga. Justament aquests dies s'està portant a terme l'estudi de la cobertura en aquesta zona. L'objectiu és que l'any que ve s'hagin instal•lat un total de 9.000 comptadors als barris marítims i, a partir d'aquí, s'estudiarà la possibilitat d'un desplegament futur a tot el municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell