10-08_Activitats_pedaggiqueswMirar, educar, sentir, experimentar... són paraules relacionades amb les noves activitats pedagògiques que el Museu Deu ha presentat recentment a la comunitat educativa.

 

Una de les funcions del Museu, com a institució cultural, és educar, i aquesta és una activitat que no ha deixat mai de banda. Des del servei pedagògic sempre s'ha intentat que la visita de les escoles fos el més profitosa possible, tot entenent l'aprenentatge de l'art com un procés actiu, on l'alumne adquireix una actitud receptiva davant l'obra d'art i davant la diversitat de formes que aquesta pot mostrar, i aprèn el respecte a altres mirades. Alhora, el servei que ofereix el Museu Deu té l'objectiu de col·laborar a aconseguir les fites que vénen marcades en els currículums escolars.

Enguany, el Museu Deu ofereix novetats molt interessants per als escolars, amb propostes pedagògiques que van des dels 2 anys fins al batxillerat. Dins el cicle inicial hi ha dos tallers nous: l'activitat "Mira, toca i escolta", on els alumnes descobreixen a través dels sentits l'escultura contemporània del Museu Deu, i el taller "El càntir Santi", on s'explica de forma lúdica i molt didàctica la història de la ceràmica al Vendrell a través d'un conte protagonitzat pel càntir coronat del Vendrell, anomenat Santi.

Per al cicle superior hi ha la nova Ruta Ceràmica pel Vendrell. Els alumnes inicien la ruta a la riera de la Bisbal, on l'educadora del Museu Deu contextualitza el passat industrial de la vila. Alhora, es fan referències al passat terrissaire, al primer ceramista contemporani i a algunes obres que formen part del patrimoni artístic del Vendrell.

En l'acte de presentació també es va destacar la nova exposició temporal que s'inaugurarà el proper dimarts 23 d'octubre. La mostra, titulada "El bosc, molt més que fusta", està organitzada per la Obra Social Fundació "la Caixa" i s'estructura en quatre àmbits: l'ecosistema bosc, l'arbre, els boscos de la península ibèrica, i el bosc i l'ésser humà. Cadascun d'aquests capítols incorpora diverses unitats didàctiques, en les quals hi ha sempre informació general i una altra de complementària, com ara lectures recomanades, gràfics, coneixements anecdòtics... és a dir, un important recurs didàctic que es presenta al Vendrell i que és gratuït per a totes les escoles que la vulguin visitar i també per al públic en general.



©2019 Ajuntament del Vendrell