09-18_Joan_Pera_Capri_webEl Teatre Municipal Àngel Guimerà enceta la nova temporada de la seva programació regular amb el polifacètic Joan Pera i la seva proposta, que recupera el millor d'un altre Joan, que també va fer riure diverses generacions de catalans. La cita, ineludible per als amants de l'humor i la ironia, és aquest divendres 21 de setembre a les 22 h al TÀG.

Amb l'humor com a principal aliat, com és de costum en Joan Pera, l'obra Joan Pera, Capri recull alguns dels monòlegs més coneguts del popular actor i humorista català Joan Capri (1917-2000), com ara El pobre González, Nàufrags, El matrimoni o El maniàtic, entre altres. La ironia amable però incisiva de Joan Capri el van convertir en una caricatura del català urbà mitjà, aconseguint un gran èxit de públic i crítica en els seus treballs com a actor i humorista.

 

En l'obra que es podrà veure al Vendrell aquest divendres, es presenten dos emblemes de l'humor català en un únic teatre, units en la comesa d'entretenir, divertir i fer que el públic passi una bona estona en una comèdia de gran qualitat protagonitzada pel celebrat i entranyable actor de l'escena catalana, el mític Joan Pera.

I la setmana que ve, el divendres 28 de setembre a la mateixa hora (22 h), el projecte "Més escena" porta al TÀG l'espectacle El criat de dos amos, del Grup de Teatre El Centre, de Llorenç del Penedès. Els baixpenedesencs es traslladen a l'esplendorosa Venècia del segle XVIII, per oferir al públic del Vendrell una obra plena d'equívocs i malentesos provocats per una doble falsa situació: la del criat que serveix dos amos alhora sense que ells se n'adonin i la d'una noia que suplanta la personalitat del seu germà mort per cobrar uns diners i córrer a la recerca del seu estimat. Es tracta d'una de les grans comèdies de tots els temps, àgil, divertidíssima i sorprenent, duta a escena per un grup de nois i noies de 14 a 17 anys.

I el mateix cap de setmana, el diumenge 30 de setembre a les 12 h, tota la família està convidada a veure Cavallet de cartró, un espectacle de poesia i titelles. A partir del record de l'actriu protagonista, els espectadors coneixeran la seva infantesa, quan la lectura de poesia va esdevenir una manera divertida, i alhora bonica, de descobrir el món que l'envoltava. Es podrà veure com transcorren les estacions al llarg de l'any i com hi tenen cabuda els fets més sorprenents: com esclaten les flors, com n'és de bona una tassa de xocolata calenta i quina pila d'aventures poden passar camí de l'escola. Tot plegat, prenent les paraules que han deixat escrites en forma de poema diversos autors de tots els temps.

Les entrades per als espectacles es poden adquirir a la seu del Patronat Municipal de Serveis Culturals, a la Rambla, 24 (antiga Biblioteca), o bé a la taquilla del teatre una hora abans de la representació. Així mateix, per a l'obra de Joan Pera i El criat de dos amos també es pot fer ús del servei de Tel-Entrada (902 10 12 12 o www.telentrada.com).



©2019 Ajuntament del Vendrell