09-02_platges_webL'Ajuntament del Vendrell ha implantat, amb l'assessorament de l'empresa vendrellenca EUROGESMED SL, un sistema de gestió ambiental a les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs conforme als requisits de la Norma UNE-EN ISO 14001:2004. L'Ajuntament es compromet així, en la mesura de les seves possibilitats, a establir els mitjans tècnics, econòmics i humans necessaris per reduir les fonts contaminants, prevenir-les en origen si és possible i eliminar els impactes negatius que s'hi puguin causar.

La norma ISO és un sistema de gestió ambiental d'àmbit internacional que reconeix la forma de gestionar els serveis i les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra de les platges, així com a l'oficina de turisme de Coma-ruga com a seu de la certificació, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible local.


Aquesta certificació implica la planificació i implantació d'una política ambiental que inclou un compromís de millora contínua i de prevenció de la contaminació, com també el compromís de complir la legislació i la reglamentació ambiental vigents. L'ISO 14001 és atorgada per una entitat certificadora i el seu acompliment és objecte d'auditories periòdiques.
L'Ajuntament del Vendrell s'ha compromès, mitjançant la coordinació i la col•laboració de tots els departaments municipals relacionats amb la gestió de les platges i la implicació de totes les persones que hi treballen, a la següent política ambiental:


•Establir mecanismes de millora contínua en la gestió de les platges, mitjançant la definició d'objectius de qualitat ambiental i proporcionant als usuaris un nivell de qualitat ambiental millor.
•Posar en marxa totes les iniciatives necessàries que permetin assegurar el compliment de la legislació i la reglamentació ambiental aplicable a les platges, així com d'altres requisits subscrits voluntàriament.

•Mantenir una compatibilitat i coherència amb les iniciatives ambientals empreses amb els municipis limítrofs que afectin la gestió de la qualitat ambiental a les platges, així com amb altres polítiques ambientals que puguin existir i que intervinguin també dins l'abast del sistema de gestió ambiental.

• Incentivar la participació de totes les persones que treballen en nom de l'Ajuntament i dels usuaris de les platges en la protecció i la millora de les condicions naturals mitjançant accions de comunicació a tots els nivells, basades en la sensibilització i la formació ambiental.

La regidora de Turisme, Àngels Turdiu, s'ha mostrat molt satisfeta del fet que finalment les platges del Vendrell disposin d'aquest certificat en què s'ha estat treballant en els darrers quatre anys i que ha de repercutir en una millora de la imatge del municipi. Així mateix, la regidora confia que aquesta distinció mediambiental servirà per demostrar que les tres platges del Vendrell tenen els mateixos nivells de qualitat, malgrat que la Bandera Blava no s'hagi concedit en els últims anys a la platja de Sant Salvador perquè l'organisme que les atorga considera que no és compatible amb el manteniment d'un aparcament a la zona de les Madrigueres.



©2019 Ajuntament del Vendrell