08-02_stop_manta_03_webAhir a la tarda, al passeig Marítim de Coma-ruga, el regidor de Policia Municipal, Joan M. Diu, va presentar la campanya " A les platges, STOP MANTA, compra en comerços legals". A la presentació va estar acompanyat per la regidora de Platges, Turisme i Comerç, pels presidents del CIT i de l'Associació de comerciants de les platges del Vendrell, pels caps de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra del Baix Penedès i per una representació de les parades d'artesans del passeig Marítim, que van donar suport a la campanya.

La campanya té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre els perjudicis que suposa comprar al top manta i es presenta en forma de pòsters als comerços, de banderoles als fanals del passeig Marítim i d'uns díptics que recullen deu motius pels quals el comerç il·legal encobreix delictes dels quals els compradors poden ser còmplices:

 - absència de permís de treball,
- potenciació de la immigració il·legal,
- potencials riscos contra la salut,
- elusió de seguretat social,
- inseguretat,
- incompliment de la Llei de propietat intel·lectual,
- propiciació del tancament de comerços i atur,
- competència il·legal per al comerç tradicional,
- impagament de taxes i llicències
- i absència de garanties en el producte venut.

D'altra banda, el regidor de Policia Municipal va afirmar que "es continua treballant, amb intensitat i amb coordinació, entre la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra, per evitar que els venedors il·legals puguin vendre al passeig Marítim i, així, garantir que els ciutadans del Vendrell i les persones que visiten les nostres platges hi puguin passejar amb tranquil·litat i seguretat". I per facilitar aquesta tasca, va declarar Joan M. Diu, "és important que la ciutadania col·labori i no compri al top manta, un comerç il·legal que perjudica els establiments legals que treballen de valent per poder mantenir la seva activitat i que, també, pot causar riscos contra la pròpia salut".

En aquest sentit, es recorda que, en aplicació de la Llei de Comerç de la Generalitat, el fet de comprar al top manta pot ser motiu d'una sanció de fins a 20.000 euros de multa.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell