07-31_ple_webEl Ple extraordinari celebrat avui a l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat, per unanimitat, una reducció de les retribucions i les indemnitzacions que perceben els càrrecs electes.

L'aplicació de la Llei 2/2012 de pressupostos generals de l'Estat, així com el Decret llei 20/2012 d'estabilitat pressupostària i foment de la competitivitat, comporten una modificació severa de les condicions de treball dels empleats públic: augmenta la jornada de treball; es redueix el nombre de dies de vacances, lliure disposició o naturalesa similar; es limita la possibilitat de complementar les retribucions en cas de baixa per incapacitat temporal, i se suspèn, per a l'exercici del 2012, l'abonament de la paga extraordinària del mes de desembre. La intenció és acostar les condicions de treball dels càrrecs electes a les dels empleats del sector privat.

La supressió de la paga extraordinària del mes de desembre per a l'exercici del 2012 suposa una disminució d'un 7% de mitjana en còmput anual de les retribucions del personal que està al servei de la corporació i dels organismes dependents. El mateix Decret llei 20/2012 no preveu l'aplicació d'aquesta reducció salarial per al 2012 a les retribucions dels càrrecs electes en cap de les dues modalitats, no compatibles, que hi ha establertes. Tanmateix, l'equip de govern de l'Ajuntament considera que aquest fet podria generar un greuge important. Per aquest motiu, ha considerat necessari renunciar, en la mateixa proporció que afecta els empleats públics, a la part de les retribucions equivalent com a membres d'aquesta corporació durant el present exercici, essent conscients que, si bé la norma anuncia un rescabalament per part del personal en forma d'aportació a fons de pensió, els càrrecs electes no podran exercir cap opció respecte a les quantitats que deixaran de percebre.

Per tot això, s'aplicarà una reducció equivalent en les retribucions corresponents a l'exercici del 2012 de tots els càrrecs electes d'aquesta corporació en les mateixes condicions que preveu el Reial decret 20/2012 per al personal de les administracions públiques. Aquesta reducció s'aplicarà de forma proporcional tant a les retribucions pel concepte de dedicació com a les indemnitzacions per assistència a sessions d'òrgans col·legiats de la corporació, i sobre els topalls que s'han aplicat fins avui.

D'altra banda, en el Ple extraordinari d'avui també s'ha arribat als següents acords per unanimitat:

- Aprovació de les festes locals de l'any 2013: el 26 de juliol (Festa Major) i el 14 d'octubre (Fira).

- Aprovació de l'expedient de modificació de crèdits 1P/2012 per crèdits extraordinaris finançats amb romanent de Tresoreria per despeses generals del Patronat Municipal Auditori Pau Casals.

- Aprovació de l'expedient de modificació de crèdits 1P/2012 de l'Ajuntament del Vendrell, mitjançant crèdits extraordinaris, finançat amb l'operació de finançament aprovada el dia 30 d'abril segons estableix el Reial decret legislatiu 4/2012.

- Aprovació de la moció presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell en defensa dels afectats per la contractació de participacions preferents. En aquest punt, els cinc regidors de PxC han abandonat la Sala de Plens per no estar d'acord en què s'acceptés una moció d'un altre grup municipal en un ple extraordinari, quan fins ara les de PxC no s'havien acceptat.

A la sessió plenària hi ha hagut l'absència de la regidora M. Teresa Mercader (PP).



©2019 Ajuntament del Vendrell