07-30_Camerata_XXI_JosepMolina_modern_red_01_webEl proper dissabte 4 d'agost, a les 22 h, l'Orquestra Camerata XXI actuarà a l'Auditori Pau Casals coincidint amb el 32è Festival Internacional de Música Pau Casals. L'orquestra està dirigida des de la seva creació per Tobias Gossmann.

En aquesta ocasió, Camerata XXI oferirà un concert format per dues parts. La primera part està formada per obres de compositors de principi del segle XX. Encetarà el concert amb l'obra Quiet City, d'Aaron Copland, que és juntament amb George Gershwin i Leonard Bernstein el compositor nord-americà més rellevant en el camp de la música de concert. Es tracta d'una obra per a orquestra de corda, trompeta i corn anglès composada l'any 1939 com a música incidental per a l'obra de teatre d'Irwin Shaw que porta per títol el mateix nom. El drama explica els problemes que té el protagonista quan intenta deixar la seva condició de jueu i poeta per entrar de ple en la societat capitalista americana. A continuació, interpretarà el Concert per a contrabaix i orquestra, de Serguei Koussevitzki, un dels músics russos més destacats del segle XX gràcies a la seva reputació com a contrabaixista i, després, com a director d'orquestra. La segona part tindrà un caire més clàssic. En aquest cas, interpretarà la Simfonia núm. 29, de Wolfgang Amadeus Mozart. Aquest simfonia és una de les joies amagades del famós compositor de Salzburg.

 

El mateix dissabte, a les 19.30 h, als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, tindrà lloc el concert del Duet Arbonés Casellas dins del marc del Festival Jove Música als Jardins, que té lloc des del passat 14 de juliol. En aquest cas, les interpretacions de Rosario Caselles (guitarra) i Marta Arbonés (soprano) es barrejaran amb les flors dels jardins i la brisa marina.



©2019 Ajuntament del Vendrell