En el Ple que va tenir lloc ahir, es va aprovar de forma definitiva, i per unanimitat, el Reglament del Registre Municipal d'Entitats.

Aquest Reglament s'emmarca dins de l'article 158.4 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, que regula que els municipis han d'establir un registre propi d'associacions. Un dels objectius d'aquest registre és que l'Ajuntament tingui informació real de les entitats sense afany de lucre existents a la vila o que actuen dins de l'àmbit municipal, la seva tipologia i altres dades que permetin tenir una imatge fidel del teixit associatiu del municipi.

 

Un altre objectiu és que aquest registre també sigui una eina per fomentar el coneixement i la interrelació entre totes les entitats i associacions del Vendrell mitjançant l'espai "Entitats" del web municipal que es crearà, on es faran públiques les dades bàsiques de les entitats registrades, com ara nom, domicili social, números de telèfon, adreça de correu electrònic i lloc web (tot això prèvia autorització), per la qual cosa és molt important que les dades sempre estiguin actualitzades.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Martí Carnicer, ha mostrat la seva satisfacció per la bona acollida d'aquest Reglament per part de les entitats, les quals no han manifestat cap desacord sobre el seu redactat.

El registre serà una eina útil per a tots:

- Per a les entitats. L'Ajuntament posarà en marxa l'espai "Entitats" al web municipal on, a més de publicar la relació de les entitats registrades amb dades de contacte com diu el reglament (tipus guia d'entitats), també hi ha intenció que aquest espai serveixi perquè les entitats puguin tramitar peticions de subvencions, de material, demanar informació... usant el seu número d'entitat. També hi ha altres propostes per posar en marxa.

- Per a l'Ajuntament, a part de constatar la realitat del teixit associatiu del Vendrell (que en realitat coneix perquè sempre s'ha mantingut relació amb totes les entitats, però sense dades), la informació sempre estarà actualitzada, serà l'única base de dades per a les regidories, el calendari d'activitats es podrà treballar anualment...

- Per al conjunt dels ciutadans. A través de l'espai "Entitats" tothom tindrà accés a les entitats. És un recurs més per fomentar la participació a l'important teixit associatiu que té la vila.

Després d'aprovar-se definitivament i un cop s'hagi enllestit la tramitació pertinent davant les administracions superiors per posar-lo en marxa, la Regidoria de Participació Ciutadana informarà les entitats amb més exactitud mitjançant correu electrònic per tal d'iniciar el procés d'inscripció.



©2019 Ajuntament del Vendrell