La col·laboració entre la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell, Càritas i la Creu Roja ha donat com a resultat un nou servei per ajudar a les persones més necessitades de la vila. En aquest cas, dos prestigiosos cuiners del municipi s'han ofert, de manera voluntària, a realitzar cursos de cuina gratuïts per ensenyar als assistents a obtenir un major rendiment del menjar.

Aquest programa neix com a complement del Supermercat Solidari (també anomenat Centre de Distribució d'Aliments) que va començar a funcionar el passat dia 3 de maig al Vendrell. L'objectiu d'aquests cursos de cuina és optimitzar l'aprofitament i l'elaboració dels aliments que reben les persones derivades des dels Serveis Socials del Vendrell.

 

Els cursos de cuina començaran el proper dimecres 30 de maig, de 10 h a 12 h, al Centre cívic L'Estació. Aquests tallers culinaris tindran lloc cada dimecres i hi podran acudir un màxim de 15 usuaris i usuàries per setmana. Cal dir que els assistents al curs hauran estat prèviament seleccionats pels tècnics de Serveis Socials.

Els dos xefs solidaris que s'han ofert per millorar la dieta alimentària i optimitzar al màxim les primeres matèries gràcies als seus coneixements són Paco Azuaga i Pere Amorós. Aquests reconeguts professionals de la cuina vendrellenca han aconseguit, a més, la col·laboració de diferents establiments que participaran en aquesta iniciativa amb l'aportació de productes per generar uns menús més complets i variats. Tots els participants podran endur-se el plat cuinat a casa.

Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials, ha volgut agrair especialment el compromís social dels dos cuiners del Vendrell i ha destacat que "gràcies a aquest projecte solidari, moltes persones aprendran a treure el màxim profit dels aliments que reben de Serveis Socials i Càritas; a més, gaudiran d'una alimentació més nutritiva i tindran un plat calent a taula més dies a la setmana. Aquesta és una peça més de l'engranatge social que estem impulsant de manera conjunta la Regidoria de Serveis Socials, Càritas i la Creu Roja".

Els cursos de cuina són el tercer eix del programa d'ajuda alimentària que Serveis Socials està impulsant en col·laboració amb altres entitats de la vila. Aquest nou projecte completa el cercle de suport social que s'havia iniciat amb el Supermercat Solidari i es combina amb el menjador comunitari per a persones necessitades.

L'objectiu prioritari d'aquest conjunt de serveis és garantir una alimentació més nutritiva i equilibrada a totes aquelles persones i famílies que s'han quedat sense recursos a causa de la crisi econòmica.



©2019 Ajuntament del Vendrell