05-16_joves_idees_1rpremi_webEl passat dijous 10 de maig, a L'Eina Espai Empresarial, va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis de la cinquena edició del concurs "Joves amb idees". Aquest concurs pretén fomentar l'esperit emprenedor entre els alumnes dels instituts del municipi i alhora potenciar la seva capacitat creativa i emprenedora. Per això, prèviament al concurs, els joves van participar en els seminaris i tallers de generació d'idees realitzats a les instal·lacions de L'Eina Espai Empresarial.

Després d'aquesta primera fase de sensibilització, els alumnes van presentar un total de vint-i-una idees de negoci, de les quals els membres del Jurat en van escollir set de finalistes, que van ser les dels grups que van presentar els seus projectes el dia del concurs. De les set idees presentades, es van premiar les més innovadores i viables. El Jurat dels premis, presidit pel director de la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV, Pere Segarra, va atorgar els següents premis entre els set finalistes:

 

-Primer premi (400 euros i Premi CIT, que premia la idea de negoci més vinculada als recursos propis del Vendrell): el projecte "SPLASHBIKE", d'Helena Cullaré, Nerea Castellano, Irene Alcaraz i Judit Ofrecio, de l'institut Baix Penedès. El projecte consisteix en una empresa que ofereix dos serveis alternatius, un de BTT per a tot l'any, i un parc aquàtic instal·lat dins del mar per a l'estiu.

-Segon premi (300 euros): el projecte "EL FILM", d'Anna Cristina Robles, Ariadna Díaz, Maria Vidal i Mireia Castillo, del col·legi Sagrat Cor. La idea consisteix en la projecció de pel·lícules en versió original per tal de compaginar la cultura i l'oci. A més, es duria a terme la venda d'snacks típics segons la procedència de la pel·lícula. En finalitzar cada semestre, s'organitzaria un sopar per oferir un tast dels menjars típics de les diverses procedències de les pel·lícules projectades.

-Tercer premi (150 euros): el projecte "HOTUP", de Mar Ortiz, Mireia Igual, Judith García i Núria Orta, de l'institut Baix Penedès. Hotup és una carmanyola dividida en dues parts, una de superior per posar-hi els aliments i una d'inferior que conté una resistència que permet escalfar el menjar.

El Jurat estava per representants de l'Ajuntament del Vendrell, de la Xarxa Emprenedora de L'Eina, del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) del Vendrell, de la Diputació de Tarragona, de la Generalitat de Catalunya, de la Càtedra sobre el Foment de l'Emprenedoria i la Creació d'Empreses de la URV de Tarragona i de l'Organisme Autònom de Desenvolupament Local, de la fundació privada CP'AC i del Gremi de Fusteria del Baix Penedès.

A part dels membres que formaven el Jurat, també es va comptar amb la col·laboració de diferents entitats, organismes i empreses que van col·laborar activament en aquest concurs i van participar en la dotació d'obsequis: la Casa d'Oficis de L'Eina Servei d'Ocupació, les regidories d'Infància i Joventut i Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, la Xarxa Emprenedora, l'Auditori Pau Casals, el Patronat Municipal d'Esports, el Teatre Àngel Guimerà, la Fundació Privada per a la Promoció de l'Autoocupació de Catalunya (CP'AC), la Secció d'Hoquei del Club d'Esports Vendrell i Els Pastorets del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell