El proper divendres 18 de maig el Museu Deu celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb diversos actes. Durant tot el dia, en horari d'obertura del Museu (de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h), hi haurà la jornada de portes obertes. A les 11 h, al Museu Deu, començarà una ruta temàtica pel Vendrell per conèixer la figura de Josep Maria Gual. En aquest cas, la sala d'exposicions temporals del Museu Deu acull l'exposició "Josep Maria Gual: de la gènesi a la plenitud", per la qual cosa aquesta mostra serà l'inici del recorregut que passarà per diversos espais públics de la vila com ara l'església del Santíssim Salvador, l'Ajuntament i la Cooperativa Agrícola. De ben segur, aquest recorregut, que anirà a càrrec de la comissària de l'exposició, Sílvia Vaquero, permetrà conèixer la trajectòria artística d'un vendrellenc que és més conegut als Estats Units que al Vendrell, així com les seves obres presents a la vila.

 

A la tarda, es durà a terme el taller "Bufar i fer taques", una activitat relacionada amb l'exposició de pintures "Josep Maria Gual, de la gènesi a la plenitud". Aquest taller s'impartirà dues sessions: la primera, que tindrà lloc a les 17.30 h, serà per a famílies amb nens i nenes de 6 a 10 anys, mentre que l'altra sessió, a les 18.30 h, serà per a nois i noies d'11 a 14 anys. Per acabar el dia, a les 20.15 h, a la Sala de les Catifes del Museu Deu, hi haurà un concert a càrrec dels solistes i de la Coral Polifònica del Vendrell, dirigida per Joan Toldrà, que interpretarà vint-i-tres fragments de La flauta màgica, de Mozart.

Finalment, per cloure els actes del Dia Internacional dels Museus, el diumenge 20 de maig, a les 12.30 h, es repetirà la ruta temàtica pel Vendrell de Josep Maria Gual.

Cal tenir en compte que totes les activitats tenen places limitades, per la qual cosa cal inscriure's prèviament al Museu Deu.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell