05-15_cuidem_cos_webL'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament organitza, el proper dimarts 22 de maig a partir de les 18 h al Centre cívic L'Estació, la xerrada 'Cuidem el nostre cos'. Un fisioterapeuta de la Creu Roja donarà, en aquest activitat gratuïta, una sèrie de consells per millorar la nostra higiene postural, és a dir, explicarà quines postures i moviments s'han d'adoptar per prevenir possibles lesions i/o molèsties musculars, sobretot en les persones d'edat avançada.

En l'actualitat, la nostra vida quotidiana es veu sotmesa a la realització d'activitats que poden arribar a ser molt poc saludables: sobreesforços, moviments repetitius, postures mantingudes durant molt de temps, posicions inadequades, gestos mal executats i altres situacions similars que afecten la nostra esquena, provocant sobrecàrregues de la columna a les parts cervical i lumbar.

 

Els objectius de la xerrada seran ensenyar i aconsellar com realitzar correctament un esforç així com millorar la limitació d'activitats, ajudar a equilibrar el nostre cos mitjançant estiraments i mobilitat articular, o conèixer les possibilitats que dóna l'exercici físic a la tercera edat.

Per assolir aquests coneixements, durant la jornada es realitzarà un debat-col·loqui entre els assistents, s'analitzaran casos pràctics i es respondran tot tipus de dubtes i aclariments relacionats amb les necessitats del nostre cos.

Amb aquesta conferència i els exercicis més tècnics, és vol aconseguir que l'envelliment sigui una realitat que cal afrontar no tan sols des del sistema sanitari, sinó també des de la societat. Un dels grans objectius ha de ser donar anys a la vida, però també donar qualitat de vida a aquests anys.

pdf Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell