03-26_top_manta04_webAquesta setmana s'ha presentat el resultat de les actuacions que ha fet la Policia Municipal, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, contra la venda il·legal al municipi durant aquest mes de març, el qual es valora com a positiu, ja que s'ha aconseguit minimitzar la presència del top manta al passeig Marítim de Coma-ruga.

El regidor de Policia Municipal, Joan M. Diu, ha agraït la col·laboració, en tot moment, dels Mossos d'Esquadra i ha felicitat els agents de la policia local per la bona feina feta, "essent ferms en la lluita contra la venda il·legal al Vendrell". El regidor ha recordat que "a l'agost ja vam aconseguir minimitzar el fenomen del top manta al passeig Marítim" i ha explicat que "ara, que torna a començar la temporada del 2012, tornem a dedicar-hi esforços perquè aquest indret no estigui al servei dels venedors il·legals".

L'inspector en cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, ha explicat que s'ha dissenyat un dispositiu dividit en tres fases:

- prèvia a Setmana Santa,
- durant la Setmana Santa fins al 10 d'abril
- i després de Setmana Santa fins a l'inici d'estiu.

Pel que fa a la fase prèvia a Setmana Santa, durant el mes de març, s'han fet actuacions de control i d'identificació a l'estació de trens de Sant Vicenç de Calders i als accessos per carretera a Coma-ruga. Durant la Setmana Santa s'intensificaran aquests controls. I a la Junta Local de Seguretat del mes de maig es planificaran les actuacions per a la campanya d'estiu. Segons va explicar el cap de la policia local, "l'objectiu és aconseguir que els venedors de top manta no arribin al passeig Marítim".

En aquest sentit, es vol tenir un passeig Marítim al servei dels ciutadans del municipi i de les persones que ens visiten per poder passejar-hi amb tranquil·litat. Per això, ja s'ha començat a treballar amb intensitat aquest mes de març, abans de Setmana Santa. Joan M. Diu ha valorat positivament aquesta feina, atès que "estem convençuts que molts venedors del top manta ja han desistit de venir al Vendrell". Durant el cap de setmana del 17 i 18 de març, es van comissar 310 discos de música, 94 DVD de pel·lícules, 22 bosses de mà i 71 ulleres de sol. Amb això s'ha aconseguit tenir un passeig Marítim més tranquil per passejar-hi i sense una venda il·legal que perjudica seriosament el comerç legal.

També s'ha posat èmfasi en la importància que no es compri al top manta perquè, a part de poder ser perjudicial per a la pròpia salut (per exemple, en el cas de les ulleres de sol), es perjudica el comerç legal i es col·labora en l'explotació dels venedors il·legals que fan les màfies que els controlen.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell