03-27_Cornelius_trio_webUna de les activitats del cicle Jazz a l'Auditori, que organitza el Patronat Municipal Auditori Pau Casals del Vendrell, són els concerts de "Jazz al Vendrell", pensats per fomentar i divulgar la música del jazz en àmbits municipals i del nucli urbà del municipi. Amb aquests objectius, el primer dels concerts de Jazz al Vendrell, serà el divendres 30 de març, a dos quarts de nou del vespre, a la Biblioteca Pública Terra Baixa. El grup convidat és el Cornelius Trio.

Cornelius Trio és la proposta de tres músics que es van trobar seduïts per la sonoritat i les possibilitats dels trios experimentals que va liderar el músic Jimmy Giuffre, durant els anys 1950 i 1960. Jimmy Giuffre (1921-2008), clarinetista, saxofonista, flautista i compositor nord-americà, va treballar en l'experimentació del llenguatge del jazz, creant noves sonoritats que encara sorprenen, jugant amb la formula màgica del trio, però en formacions que s'allunyaven del convencional trio de jazz de piano, contrabaix i bateria, canviant-la per propostes més arriscades i lliures com per exemple clarinet baix, trombó i guitarra.

En el cas de Cornelius Trio, els instruments triats són el saxo, la bateria i el corno di bassetto. Aquest darrer instrument es troba enmig del clarinet i el clarinet baix i, donada la seva particular singularitat, es pren com a excusa per al nom del trio, Cornelius.

Segurament, la composició més representativa de l'obra de Giuffre és la fenomenal Western suite, inspirada en la conquesta de l'Oest americà. Com a punt de partida, Cornelius Trio agafa els quatre moviments de la Suite i en fa ressorgir el llenguatge del jazz i la improvisació.

Cornelius Trio està format per Emilio J. Cabello, corno di bassetto i clarinet; Iván Sáez, saxo baríton, i Fernando García-Ramos, bateria.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell