Pel fet que en els mitjans de comunicació ha sortit publicat que el Vendrell és un dels municipis de Catalunya que ha presentat un dels imports de deute més elevats, en relació al Reial Decret 4/2012, el regidor d'Hisenda, Joan M. Diu, vol aclarir que "no es tracta d'una mala gestió econòmica de l'Ajuntament, sinó que la situació ve donada per una tensió en la tresoreria municipal a causa del que ens deuen a nosaltres". En concret, la Regidoria d'Hisenda considera que a l'Ajuntament del Vendrell li deuen uns 29 milions d'euros, que estan pendents d'ingressar per part d'altres administracions públiques, empreses i particulars. "Si ens paguessin el que ens deuen, no ens trobaríem en aquesta situació", afirma el regidor d'Hisenda.

El regidor afirma que "són més criticables els que han amagat factures. Aquesta línia, no ho oblidem, és per donar liquiditat a les empreses i compartim aquest principi. Esperem dels proveïdors que s'utilitzin bé aquests ingressos per reactivar l'economia local ".

D'altra banda, Joan M. Diu vol recordar que el procés és totalment transparent, ja que els proveïdors que tinguin factures pendents de cobrar, registrades a l'Ajuntament abans de finalitzar el 2011, podran consultar la llista que s'ha enviat al Ministeri al SAC de la plaça Vella.

En aquests moments, seguint les indicacions del mateix Reial Decret, la Regidoria d'Hisenda continua treballant en l'elaboració d'un pla d'ajust, que es presentarà per aprovar en el Ple del divendres 30 de març, per tal de poder-lo remetre al Ministeri dins del termini establert (31 de març).



©2019 Ajuntament del Vendrell