02-07_biblioteca_webLa Biblioteca Pública Terra Baixa es troba en procés de revisió dels serveis que ofereix als usuaris per tal de donar la màxima rendibilitat als recursos econòmics de què disposa tenint en compte la conjuntura econòmica actual.

L'equipament vol afrontar les dificultats buscant alternatives que contrarestin l'obligada reducció d'alguns dels serveis que fins ara s'estaven duent a terme. Per això, cal treballar, en definitiva, en l'exploració de noves fórmules i accions que la mantinguin a primera línia de l'activitat cultural del municipi.

Així doncs, en el marc dels reajustaments pressupostaris que tenen lloc en els serveis públics de manera generalitzada, la Biblioteca ha hagut de donar per finalitzat el conveni municipal a través del qual es fomentava el gust per la lectura entre els nadons, conjuntament amb els serveis sanitaris (pediatres, llevadores, etc.), dins del projecte "Nascuts per llegir".

En la mateixa línia s'ha hagut de cancel·lar el servei de Diaris del món, una subscripció telemàtica que donava accés a la premsa d'arreu del món i que la Biblioteca feia arribar als lectors que ho sol·licitaven.

Per últim, les subscripcions de revistes de diversa tipologia i especialitats que es rebien des de l'administració autonòmica i estatal s'han reduït considerablement. Tot i així, la Biblioteca continuarà disposant d'un fons de més de 100 subscripcions periòdiques i de 7 capçaleres de premsa diària que els usuaris continuaran tenint a la seva disposició.

A més a més, durant aquest 2012 s'engegaran nous projectes i actuacions adreçades als diferents col·lectius que fan ús dels serveis de la Biblioteca, així com també per als usuaris no habituals.

En aquesta línia s'està intensificant la col·laboració amb altres entitats, no només culturals sinó també socials i econòmiques. És el cas de la participació de l'equipament en el projecte "Connecta't", fruit de l'acord de col·laboració signat amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). La participació de la Biblioteca en aquesta iniciativa ha permès que fins ara prop d'una trentena de persones aturades del municipi i la comarca, sense tenir cap mena de coneixements d'informàtica, rebessin formació en noves tecnologies, aprenguessin a elaborar el seu currículum i en fessin difusió en les diferents borses de treball en línia que existeixen a Internet.

També es continua potenciant la programació de visites escolars, una activitat dissenyada en col·laboració amb les escoles del municipi, mitjançant la qual el passat 2011 prop de 1.100 alumnes de primària van passar per la Biblioteca per tal d'adquirir coneixements que els seran necessaris per a la seva vida d'estudiant. Una de les activitats que té molt d'èxit és el "Projecte XL Lletra Gran", que es realitza conjuntament amb l'institut Andreu Nin i les residències i llars d'avis del municipi.

Pel que fa a la programació d'activitats, la Biblioteca està treballant en el disseny d'un programa que permeti mantenir propostes com ara L'Hora del Conte, una activitat mensual totalment consolidada i de gran acceptació que s'està duent a terme des de fa més d'un any i mig gràcies a la tasca desinteressada de persones voluntàries del municipi i de l'entorn més proper.

Alguns dels arguments que des de la Biblioteca es volen plantejar per a aquest any són: exposicions gratuïtes, creació de punts d'interès, presentació de llibres, obertura de nous canals de difusió d'informació tot aprofitant les possibilitats de les noves tecnologies, potenciació dels clubs de lectura i altres projectes literaris. Davant d'aquests fets, la intenció és transformar les dificultats d'aquests moments en oportunitats per explorar noves vies i serveis i demostrar que, en èpoques de dificultats, és possible de trobar alternatives.



©2019 Ajuntament del Vendrell