02-01_rp_serveis_socials03_webAquesta setmana s'ha presentat la memòria 2011 dels Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell. La Regidoria de Serveis Socials és una prioritat per a l'equip de govern perquè la conjuntura econòmica actual ha provocat una reorientació de les ajudes econòmiques, així com un sobreesforç de treball diari de tot el personal de Serveis Socials per fer front a les diferents problemàtiques que han hagut d'atendre. En el marc de l'aplicació de la nova Llei de Serveis Socials, que determina el nombre de professionals que són necessaris per oferir uns serveis de qualitat a la ciutadania, des del 2007 el personal d'aquest servei ha crescut un 83% (2007: 4 treballadors socials i 2 educadors socials; 2011: 7 treballadors socials i 4 educadors socials).

Durant l'any 2011 s'han portat a terme 9.170 intervencions, fet que representa un creixement d'un 10% respecte a l'any anterior. Des del 2007 s'ha acumulat un creixement del 132%. Quant a les problemàtiques, s'ha experimentat un increment similar a la de les intervencions: de les 2.203 problemàtiques ateses el 2010, s'ha passat a les 2.603 durant el 2011. La crisi econòmica ha afectat de manera determinant unes problemàtiques per damunt de les altres, especialment les econòmiques i les relacionades amb l'obertura d'expedients de Renda Mínima d'Inserció (RMI).

Els aspectes econòmics abasten consultes de famílies que tenen ingressos insuficients per fer front a les despeses de la llar, les quals, molts cops, acaben generant deutes. El que més preocupa la Regidoria és la gran quantitat d'usuaris que no treballen i no reben cap tipus de prestació.

D'altra banda, una dada molt significativa que té a veure amb la situació econòmica actual és el gran creixement de la demanda de la prestació de la RMI, cosa mai vista amb anterioritat. Durant l'any 2011, a Serveis Socials s'han tramitat 81 expedients nous, dels quals s'han aprovat 20, s'han denegat 27 i 34 estan pendents de resolució. Aquest fet està afegint una càrrega de treball a les dependències de Serveis Socials, ja que requereix una resposta adequada i d'atenció a les persones i famílies més vulnerables del municipi. Tot plegat, durant el 2011 s'ha treballat amb un total de 193 famílies.

Aquesta prestació és un sistema de protecció per a persones en situació de pobresa extrema. Té per objectiu atendre les necessitats bàsiques per poder viure i l'import corresponent depèn exclusivament de la Generalitat. La feina dels Serveis Socials és revisar els plans d'actuació personalitzats per tal que els beneficiaris de la RMI compleixin una sèrie d'obligacions, com ara participar en tallers d'habilitats socials, tallers formatius i tallers de llengua i cultura, entre d'altres, fet que implica treballar coordinadament amb les regidories de Salut, d'Ocupació i d'Educació i amb els cossos de seguretat. El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, va explicar que, "si hi ha algun beneficiari que no compleix amb l'itinerari d'inserció personalitzat que marca el tècnic de Serveis Socials, emetem immediatament un informe a la Generalitat per tal que causin baixa de la prestació de la RMI".

També es va anunciar l'aprovació del nou Pla Pilot 2012, que serà gestionat per la Regidoria de Serveis Socials, amb una subvenció que arriba del Govern de l'Estat mitjançant els Fons de Cohesió Socials de la Unió Europea. Aquest Pla permetrà contractar 5 nous tècnics que faran atenció a les famílies més vulnerables, cosa que reforçarà de manera molt significativa l'atenció directa. Hermini Caballero va remarcar que "aquest Pla s'adreçarà a tota la societat, sigui quina sigui la seva procedència".

Pel que fa al 2012, el regidor de Serveis Socials va dir que "els elements organitzatius i les línies de treball han d'anar encaminats a promoure unes polítiques socials adequades a la realitat del municipi, situant les persones al nucli de la nostra activitat i actuant des de la proximitat que ens ofereix el nostre servei". A més, va afegir que una altra prioritat seria "ampliar la capacitat de resposta dels Serveis Socials mitjançant estratègies de cooperació i col·laboració entre administracions i entitats de caràcter social com ara Càritas, Creu Roja i la Fundació Santa Teresa".



©2019 Ajuntament del Vendrell