01-31_sefed01_webAquesta setmana, a L'Eina del Vendrell, ha tingut lloc la cloenda de l'onzena edició del Sefed, curs de simulació d'empresa, que s'ha portat a terme entre el juny i el desembre del 2011. Ara, des de L'Eina es continuarà donant suport a les persones que han participat en el curs per ajudar-los en la seva inserció laboral en total coordinació amb l'oficina del Servei Català d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC). L'acte va ser presidit pel regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, i pel director-gerent de la Fundació Inform, Miquel Muç.

Sefed és un programa de formació ocupacional, gestionat des de l'any 1987 per la Fundació Inform, que està adreçat a persones en atur a partir dels 16 anys i que està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Té com a objectiu dotar de les habilitats necessàries els alumnes per desenvolupar correctament i d'una manera àgil les tasques de gestió i administració d'una empresa.

Al programa Sefed es reprodueixen situacions reals mitjançant la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge. Per aconseguir-ho, al Vendrell s'ha creat l'empresa simulada TERRISSAL, SLS, on es reprodueixen els circuits, les relacions i el moviment de documents, com si es tractés d'una empresa real. També hi ha la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses reals, de fer intercanvis a l'estranger i de participar en fires internacionals.

Miquel Muç, director-gerent de la Fundació Inform, va explicar que, coincidint amb el 25è aniversari de la creació del Sefed, per primera vegada es lliurarà a les persones que el superin un certificat de professionalitat de nivell 2 que equivaldrà a un cicle formatiu. D'altra banda, el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va recordar que és important invertir en formació per tal d'estar més preparats i, en un futur, tenir més possibilitats de trobar feina. Martínez també va subratllar que el Sefed és una oportunitat molt ben orientada per formar-se en l'administració d'una empresa i que està molt ben valorat a l'hora de cobrir llocs de treball.

Amb aquesta aposta per la formació, el Sefed del Vendrell no s'atura i aquest mes de gener ja s'ha iniciat la dotzena edició, que finalitzarà el proper mes de juny.



©2019 Ajuntament del Vendrell