12_01_30_Dianoviolncia_04_webEls alumnes de cinquè de Primària de totes les escoles del Vendrell i de l'escola Garbí han celebrat aquest dilluns el Dia Escolar de la No-violència. L'acte ha tingut lloc a l'auditori gran de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, que du el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.

Els alumnes han representat les històries, coreografies i altres treballs artístics relacionats amb la pau que han estat treballant a les escoles amb anterioritat. Els treballs sobre la tolerància, el respecte, l'amor, la no-violència i el record sempre present de la tasca del Mestre han centrat les propostes que s'han pogut veure i escoltar aquest dilluns a l'auditori gran de l'EMMPAC.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i el regidor de Cultura, Albert Solé, s'han sumat a l'acte per donar la benvinguda als alumnes de les escoles del municipi per agrair-los la tasca que han fet a les aules per preparar aquest dia. També els han convidat a tenir sempre present el diàleg abans que l'enfrontament i a treballar en favor de la pau.

La música, com no podia ser d'altra manera, ha estat present en totes les escenificacions i ha estat protagonista de la cloenda de les dues sessions realitzades, ja que tots els alumnes han pujat a l'escenari a cantar conjuntament La cançó de la pau, amb lletra i música de David Melgar, director del Camp d'Aprenentatge Pau Casals.

L'acte ha estat organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i per la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Aquest dia, moltes escoles d'arreu del món, entre elles les del Vendrell, fan actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.



©2019 Ajuntament del Vendrell