01-24_pqpi_webAquesta setmana, el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, i la directora de l'Institut Andreu Nin, Susana Ecay, han explicat que s'han sol·licitat dos Programes de qualificació professional inicial (PQPI) al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els PQPI són cursos pont per a majors de 16 anys que no tenen el graduat d'ESO per poder accedir a cicles formatius. L'objectiu és facilitar el retorn als estudis reglats per finalitzar l'educació obligatòria i continuar la postobligatòria. En aquest sentit, el regidor d'Educació insisteix que "la formació és essencial per tenir unes bones perspectives de futur i trobar feina".

En aquests moments, al Vendrell ja hi ha un PQPI de cuina que s'imparteix a l'Escola de Turisme del Baix Penedès, ubicada a l'Alberg de Coma-ruga, a través de la Fundació Privada Santa Teresa. Ara se n'han demanat un d'automoció i un de vendes, administració i comerç. L'Ajuntament proporcionarà un dels tutors necessaris per desenvolupar-los i es facilitaran espais de L'Eina per poder fer les classes teòriques i de formació bàsica (català, castellà, anglès i matemàtiques). Les sessions pràctiques es farien a l'institut Andreu Nin, on els alumnes podrien continuar cursant-hi cicles formatius.

La directora de l'institut Andreu Nin ha explicat que "hi ha una mancança d'aquest tipus de formació que preocupa tots els centres educatius del municipi". Per això s'han fet reunions conjuntes amb l'Ajuntament i s'han marcat els següents objectius:

-Evitar l'abandonament prematur dels alumnes de l'ESO.
-Motivar la continuació d'estudis postobligatoris.
-Potenciar el turisme i les empreses al municipi.

Sobre aquest darrer punt, l'institut Andreu Nin ha sol·licitat dos cicles formatius nous:

-un grau mitjà de cures d'infermeria,
-i un grau superior d'activitats físicoesportives.



©2019 Ajuntament del Vendrell