El Centre cívic L'Estació del Vendrell acollirà el dimarts 4 d'octubre, a les 18 h, la conferència "Alimentació adequada per a la tercera edat". La xerrada anirà a càrrec d'una formadora de la Creu Roja llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments.

Aquesta activitat, inclosa dins dels actes de la VI Setmana de la Gent Gran que es celebra del 3 al 9 d'octubre al Vendrell, té com a objectius principals explicar els canvis que apareixen amb l'edat i de quina manera afecten l'alimentació, així com també donar a conèixer quins són els requeriments nutricionals i de quina manera podem adquirir uns hàbits alimentaris adequats.

Una vegada finalitzada la presentació es realitzarà una sèrie de casos pràctics i es clourà la jornada amb un debat i un torn obert de preguntes sobre els continguts explicats.

Nombrosos fets proven la relació que hi ha entre l'alimentació i el procés d'envelliment.

L'estat de salut física i mental de la gent gran depèn en part de la forma d'alimentar-se durant la vida adulta i fins i tot durant la infància. Les condicions de la vida familiar, social, professional i d'estatus econòmic influeixen sobre el comportament alimentari. Per tot això, les relacions entre l'alimentació i la salut s'han de considerar de forma multidisciplinària.

Tant la freqüència de malalties cròniques que modifiquen les condicions metabòliques com els tractaments que imposen mesures dietètiques i terapèutiques s'accentuen amb l'edat, fet que justifica una atenció particular a les condicions d'alimentació. La mala nutrició, ja sigui per manca d'aliments o per excés d'aquests, s'observa sovint en aquesta etapa de la vida. Per això cal insistir en el fet que els hàbits alimentaris al llarg de la vida poden modelar-ne la qualitat i fins i tot la durada.

Aquesta activitat està organitzada des de l'Àrea de Gent Gran, l'Àrea d'Infància i Joventut i la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Creu Roja del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell