09-28_jornada_gresol01_webL'organització treballa per portar Alfredo Pérez Rubalcaba o Carme Chacón.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el candidat del Partit Popular a les properes eleccions generals, Mariano Rajoy, i el de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, seran els principals reclams de la X Jornada Gresol, que se celebrarà a l'Auditori Pau Casals del Vendrell el proper divendres 21 d'octubre, sota el títol "L'empresari: instrument de la reactivació econòmica". La X Jornada Gresol s'ha presentat avui en una roda de premsa celebrada a l'Ajuntament del Vendrell, amb la participació de Benet Jané, alcalde del Vendrell; Martí Carnicer, primer tinent d'alcalde del Vendrell, i Jordi Just, patró de la Fundació Gresol i responsable de l'organització de la Jornada.

Un cartell de luxe

La X Jornada Gresol, fidel al seu propòsit d'esdevenir un punt de trobada anual entre els empresaris de la demarcació de Tarragona i destacades figures del teixit productiu, la política i el coneixement per analitzar la situació econòmica, tornarà a comptar amb un cartell de luxe.

La inauguració anirà a càrrec del president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló; l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i el president de la Fundació Gresol, Antoni Pont.

La primera taula de treball es titularà "Factors de competitivitat empresarial", i reunirà el president d'Abertis, Salvador Alemany; el president de VidaCaixa Grup, Ricard Fornesa; el director d'Agbar Catalunya, Albert Martínez, i el director general d'Endesa Catalunya, Josep Maria Rovira. Aquesta primera taula serà moderada pel catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona Germà Bel.

La segona taula té com a títol "Drets i deures laborals en temps de crisi", i comptarà amb la participació de Joan Carles Gallego, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya; Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT a Catalunya; Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, i Josep González, president de PIMEC. El debat entre patronals i sindicats serà moderat pel conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena.

Tot just abans del dinar, a la segona localització, situada al pavelló Santa Maria del Mar de Coma-ruga, tindrà lloc el vermut–col·loqui amb el candidat del Partit Popular a les properes eleccions generals, Mariano Rajoy, moderat pel periodista de La Vanguardia Jordi Barbeta. Després del dinar, a l'hora del cafè, un nou col·loqui tindrà el candidat de CiU Josep Antoni Duran i Lleida com a protagonista. La clausura anirà a càrrec de Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona.

Per enriquir encara més el diàleg entre els empresaris participants i la classe política, l'organització està treballant per poder comptar amb la participació d'Alfredo Pérez Rubalcaba o Carme Chacón.



©2019 Ajuntament del Vendrell