09-27_rp_biennal_ceramicawAquest divendres 30 de setembre es dóna el tret de sortida a la tardor més ceramista del Vendrell, amb la inauguració de la VI Biennal de Ceràmica i l'entrega dels guardons als guanyadors del certamen. L'acte serà a la Sala Portal del Pardo a partir de les 19 h i la mostra hi romandrà fins el proper 30 d'octubre.

Enguany, quan es compleixen sis edicions de la Biennal, s'han rebut 95 peces de 48 ceramistes tant catalans i de la resta de l'Estat espanyol, com d'Europa, Amèrica i Àsia. D'aquestes peces, un jurat d'experts n'ha escollit 18 que seran les que es podran veure al Pardo. El mateix dia de la inauguració es reunirà el jurat per deliberar i decidir les tres peces guanyadores d'aquesta edició.

El primer premi del certamen és la publicació d'un llibre sobre l'artista guanyador i la seva obra, amb la participació d'un reconegut crític d'art. El segon i tercer guardonats protagonitzaran, junt amb el guanyador, una exposició conjunta la tardor vinent i l'edició del catàleg d'aquesta exposició.

Segons ha explicat la presidenta de la Comissió de Ceràmica del Vendrell, Camil•la Pérez, la participació a la Biennal, emmarcada en el projecte "El Vendrell. La Ceràmica", ha baixat lleugerament enguany com a conseqüència de la crisi econòmica, cosa que també succeeix amb d'altres iniciatives similars d'arreu del món.

La Biennal és un certamen que s'ha anat fent gran i ha anat assolint la categoria d'internacional. Es tracta d'una cita ineludible entre tots els certàmens de ceràmica que se celebren al país. Ho és tant per la qualitat de les obres que opten a ser seleccionades com per la diversitat d'estils i de procedències dels creadors que hi participen. És per això que el regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat que "la ceràmica també defineix el Vendrell com a ciutat d'art" i ha assenyalat que el Vendrell es coneix internacionalment també gràcies a la ceràmica.

La mostra de la Biennal coincidirà amb el temps amb la celebració de la Fira de Ceràmica, del 14 al 16 d'octubre. El certamen es farà al Passeig de les Bòbiles. El nombre d'expositors és de 21, un gruix significatiu que confirma el plantejament que es va fer d'ubicar el certamen al passeig de les Bòbiles, ja que és una zona més gran i còmode i que l'Ajuntament vendrellenc vol potenciar com a espai emblemàtic de la vila.

Paral•lelament a la Fira s'organitzen un seguit d'activitats, com tallers i exposicions al mateix passeig de les Bòbiles. Entre les activitats destaquen diversos tallers per apropar l'ofici de ceramista als visitants de la fira, com ara el taller de torn, el taller "Enjoia't" o un taller per fer figures de pessebre.



©2019 Ajuntament del Vendrell