09-26_Creixem_Junts_-_Cami_Escola_-_2011_webLa setmana passada van començar al Vendrell els programes Creixem Junts i Camí a l'Escola de la Regidoria de Ciutadania, en què s'inclou l'Àrea d'Infància i Joventut. Hi ha un total de 45 usuaris.

L'objectiu d'aquests programes és oferir a les famílies espais de relació amb els seus fills i filles, per promoure la conciliació de la vida familiar, personal i laboral. En especial, es vol facilitar les activitats de cura i atenció dels infants menors de tres anys, i que els infants i les persones adultes trobin resposta a les necessitats de relació, joc, suport, orientació... en un clima de cordialitat i respecte.

En el període d'adaptació (durant el mes de setembre), els infants hi assistiran acompanyats d'un adult (pare, mare, avis...), que anirà marxant de forma progressiva. Passat aquest període, els acompanyants hauran d'estar al corrent i en relació constant amb l'activitat. Els adults hi participaran de forma activa i directa, i l'assistència serà obligatòria quan l'activitat ho requereixi.

Segons ha explicat Eva Moreno, regidora de Ciutadania, "aquests programes tenen com a objectiu principal la iniciació dels infants a l'activitat conjunta amb altres nens i nenes a l'hora d'oferir noves experiències que els facilitaran, en un futur proper, la incorporació al cicle d'educació infantil'.

Per una banda, el programa Creixem Junts construeix un espai maternoinfantil on es relacionaran pares i nens mitjançant el joc. Els usuaris són pares i nens de 8 mesos a 2 anys. Aquesta activitat es realitza els dilluns i dimecres de 17 h a 19 h al Centre cívic L'Estació i té un cost de 45,80 euros trimestrals. Per una altra banda, el programa Camí a l'Escola és un servei que pretén facilitar la incorporació dels infants al cicle de preescolar. Els usuaris són les famílies amb infants de 2 a 3 anys. En aquest cas hi ha dos grups: el grup L'Estació està operatiu els dilluns, dimecres i divendres de 10 h a 12 h, amb una quota trimestral de 88,90 euros. El grup Les Roquetes fa sessions els dimarts i dijous de 10 h a 12 h, amb una quota de 59,27 euros per trimestre.

L'Àrea d'Infància i Joventut de l'Ajuntament del Vendrell té un gran bagatge en aquest tipus de programes, ja que està en funcionament des del 1997 i cada curs hi ha hagut novetats per intentar adaptar-se el màxim possible a la demanda de les famílies.



©2019 Ajuntament del Vendrell