09-21_Tecla2wL'Ajuntament del Vendrell i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla han presentat aquest dimarts el balanç de l'activitat sanitària entre el gener i l'agost d'aquest any 2011. El balanç, tant pel consistori com pel gestor sanitari, és "positiu", ja que s'ha pogut oferir un bon servei tant a l'Hospital del Vendrell com als centres d'assistència primària malgrat el context general de reforma del mapa sanitari.

Des de l'Ajuntament del Vendrell s'ha assegurat que l'atenció als usuaris s'ha produït ''sense més incidències'' de les habituals, fins i tot durant els mesos d'estiu, època de més afluència de visitants a la vila i la comarca, en què creix la pressió assistencial. Així mateix, s'ha explicat que l'Hospital del Vendrell no ha reduït la seva plantilla ni tampoc ha sofert la pèrdua de cap llit, com ha succeït en altres centres hospitalaris de la demarcació.

En aquest balanç, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha estat acompanyat pel primer tinent d'alcalde i regidor de Sanitat, Martí Carnicer; pel director general de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, Josep Maria Adserà, i pel gerent de la Xarxa, Francesc Pujol.

Entre les dades més rellevants del balanç que s'ha fet públic, Francesc Pujol ha explicat que les llistes d'espera de l'Hospital del Vendrell es situen, de mitjana, en poc més de tres mesos. Així mateix, Pujol ha dit que cap patologia té una llista d'espera superior als sis mesos, a excepció de les pròtesis de genoll.

Durant aquests mesos del 2011, a l'Hospital del Vendrell s'han atès un total de 52.427 urgències -un 6,3 menys que el 2010- i s'han realitzat 3.719 intervencions quirúrgiques, un 2,1 menys que les fetes l'any passat en el mateix període.

D'altra banda, Francesc Pujol ha aprofitat la roda de premsa d'aquest dimarts per ''negar rotundament'' la informació publicada en alguns mitjans de comunicació on s'afirmava que els metges tenien consignes dels seus caps d'avançar les altes dels pacients que estaven ingressats als hospitals. El gerent de la Xarxa ha explicat que, tot i que l'estada mitjana dels pacients al centre ha disminuït considerablement, això es deu fonamentalment al canvi en la metodologia de les mateixes intervencions, menys invasives, i als canvis en els tipus d'anestèsia que s'hi apliquen.

Pel què fa l'Àrea Bàsica del Vendrell, en el període de gener a agost de 2011, ha atès 105.334 visites de medicina familiar, un 7,2% més que l'any 2010, i 24.395 visites de pediatria, un 4,1% més que l'any passat.



©2019 Ajuntament del Vendrell