09-15_cloendamesjovesmesbarri06_webAhir, a L'EINA, va tenir lloc l'acte de cloenda del programa "+ x barris = + x joves", emmarcat en el Pla de Barris del Vendrell. L'objectiu d'aquest projecte ha estat animar els joves a continuar els estudis per obtenir el títol d'ESO, fer batxillerat o cicles formatius. D'altra banda, també s'ha intentat vehicular els joves que han abandonat el sistema educatiu cap a programes de formació professional per a l'ocupació. Per tal de dur a terme aquests objectius, s'ha dut a terme un dispositiu d'orientació professional i de formació individual que ha inclòs un mòdul de diagnòstic de l'ocupabilitat i necessitats formatives.

En aquest programa hi han participat 43 joves d'entre 16 i 30 anys, i alguns resultats han estat que 10 ja estan treballant i 7 s'han matriculat per finalitzar l'ESO a distància. D'altres han fet diversos cursos de formació ocupacional i ara n'hi ha 24 que estan pendents de noves ofertes formatives.

L'acte va iniciar-se amb uns parlaments del regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, i del director de l'oficina del SOC del Vendrell, Lluís Crespo. Tots dos van felicitar els joves que han participat en el programa i els van animar a continuar els estudis i a fer cursos de formació. Kenneth Martínez va subratllar que "és molt necessari està format per aconseguir un lloc de treball". També va dir que l'objectiu del programa ha estat reduir l'atur juvenil, que afecta sobretot els joves amb poca qualificació. En aquest sentit, Lluís Crespo va confirmar que l'atur incideix molt en les persones amb poca qualificació i que "les persones més formades tenen més facilitat a l'hora de trobar feina".

L'acte va cloure amb el lliurament de diplomes als joves que han participat en el programa. Un cop finalitzat aquest, tant Kenneth Martínez com Lluís Crespo van recordar als participants que continuen tenint a la seva disposició els serveis d'orientació i atenció personalitzada de L'EINA i del SOC.



©2019 Ajuntament del Vendrell