11_09_14__AlheimerCartellwEl proper 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer i l'Associació de malalts d'Azheimer i altres demències del Vendrell i comarca (AFAVC) ha preparat diverses activitats per commemorar l'efemèride. La primera tindrà lloc el mateix dimecres 21 a les 19 h amb la projecció de l'exitós documental Bicicleta, cullera poma, que mostra una pinzellada de la trajectòria de l'expresident Pasqual Maragall, la seva família i la fundació que presideix en la seva lluita contra la malaltia. La projecció del documental es farà a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals i comptarà amb una xerrada al voltant d'aquest audiovisual a càrrec del director del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), Antonio Barrero. La sessió és oberta a tothom i gratuïta.

Els usuaris del Centre de dia Anna Serra i tothom que ho desitgi tenen una cita el divendres 23 de setembre a les 19.30 h amb un concert del conjunt Gralla sobre Jaç, que amenitzarà la tarda des dels jardins del centre. L'entrada també és oberta a tothom i gratuïta.

Finalment, l'esport no podia faltar en una commemoració en favor de la salut, i el diumenge 25 de setembre l'AFAVC organitza una Caminada solidària. La ruta prevista és el Vendrell-Sant Vicenç de Calders i tornada. La sortida està prevista a la plaça Vella a les 9 h del matí. Es regalarà una samarreta i es donarà esmorzar. La col•laboració per participar en aquesta caminada és de 7 euros i està oberta a tothom. Les inscripcions es poden fer al Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) o el mateix diumenge abans de la sortida.

L'Associació confia a comptar amb la presència de força públic als diversos actes previstos i donar suport i visualitzar així la lluita que dia rere dia és present en el si de moltes famílies de la població.

L'organització dels actes ha comptat amb col•laboracions com el FIC-CAT, el Cineclub La Claqueta, el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), el Grup Muntanyenc de La Lira, l'Auditori de l'EMMPAC, la Fundació Pasqual Maragall, l'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya.



©2019 Ajuntament del Vendrell