11_09_12_IniciCurs_01_webEls alumnes matriculats en els centres escolars del Vendrell han pogut assistir a classe aquest dilluns amb normalitat després d'un estiu en què moltes escoles s'han posat a punt gràcies a la intervenció de diversos professionals de manteniment de l'Ajuntament del Vendrell.

Un total de 5.342 alumnes d'infantil, primària i secundària obligatòria han començat avui les classes a les 9 escoles i els 3 instituts del Vendrell. Igualment ha començat les classes el Centre d'Educació Especial Garbí, amb 53 alumnes. Els alumnes han accedit als centres, com és habitual, per compte propi, acompanyats de familiars o bé amb el servei de transport escolar, que enguany s'ha integrat amb el transport urbà per millorar l'eficiència del servei. Un total de quatre de les cinc línies del servei donen cobertura als centres escolars del municipi, que arriben a uns 600 usuaris entre alumnes d'infantil, primària i secundària.

El fet de ser el primer dia tant per als pares i mares com per la posada en marxa de la nova fórmula de transport escolar ha propiciat alguns retards en les línies que han portat els petits a l'escola, com ha explicat el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, si bé "en els propers dies aquests temps s'aniran ajustant". Així mateix el regidor ha posat l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) al servei de tots aquells pares i mares que tinguin alguna consulta o suggeriment al respecte.

El servei d'autobusos urbans i escolars s'ha unificat enguany en un sol servei. D'aquesta manera es guanyarà en eficiència i el consistori s'estalviarà una despesa d'uns 780.000 euros. Els autobusos que recullen alumnes a les hores d'entrada i sortida dels centres compten amb la presència de monitores que els acompanyen i vetllen per la seva seguretat, tal com succeïa fins ara.

Una altra de les novetats d'enguany al Vendrell és la de la unificació horària. Totes les escoles públiques d'infantil i primària faran el mateix horari, cosa que facilita la logística tant dels serveis associats als centres com de les famílies. L'horari és, a partir d'avui, de 9 h a 12.30 h i de 15 h a 16.30 h.

Des de la Regidoria d'Educació, Martínez ha insistit en la importància de dur els menors a l'escola "per forjar el seu futur" i ha instat pares, mares i familiars a "ser constants en la tasca diària de contribuir a l'educació dels seus fills tant a casa com vetllant perquè assisteixin a les classes i col·laborant estretament amb els professionals de l'ensenyança".



©2019 Ajuntament del Vendrell