2011_diada_webCom ja és tradició, el Vendrell va iniciar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya al cementiri amb una ofrena floral a la tomba de Pau Casals, en què van participar autoritats, entitats i ciutadans a títol individual. Durant l'acte es va comptar amb la presència de Marta Montáñez, vídua del Mestre, i es va poder escoltar una emotiva interpretació d'El cant dels ocells a càrrec d'una alumna de l'Escola Municipal de Música del Vendrell.

La Diada al Vendrell va continuar amb l'acte institucional a la Rambla amb un parlament de l'alcalde, Benet Jané, i la glossa a càrrec de la vendrellenca Maria Ramon. Tot seguit del cant d'Els Segadors, a la mateixa Rambla, es va oferir una xocolatada que va donar pas a una ballada de sardanes amb la cobla Marinada.

A la tarda, a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga va tenir lloc una cantada d'havaneres i rom cremat, amb el grup Xarxa.

La jornada es va arrodonir amb una ruta literària pel Vendrell a càrrec de Neus Oliveras, organitzada per l'Institut d'Estudis Penedesencs.



©2019 Ajuntament del Vendrell