Dimarts passat a la tarda, una patrulla de la Policia local del Vendrell va fer diversos avisos a un home d'uns 80 anys perquè sortís de l'aigua, ja que s'estava banyant en la zona prohibida al bany propera al port de Coma-ruga.

Reiteradament, aquesta persona va fer cas omís de les indicacions dels agents per sortir de l'aigua i, a més, els va insultar. Per tot això, s'ha procedit administrativament amb una denúncia per banyar-se en una zona prohibida al bany i també penalment per desobediència reiterada i per insults als agents.

La denúncia administrativa es basa en l'article 91 de la Llei de Costes 22/1988, de 28 de juliol, que recull com a infracció les accions o omissions que impliquin un risc per a la salut o seguretat de vides humanes. La sanció, que haurà de ser determinada per la Junta de Govern de l'Ajuntament del Vendrell, pot arribar fins a 6.000 euros.

Es recorda que aquest estiu en aquesta zona prohibida al bany, degudament senyalitzada, hi ha hagut tres ofegaments mortals, per la qual cosa es va fer una reunió d'urgència el passat 8 d'agost entre representants del consistori vendrellenc, la Creu Roja del Baix Penedès, la Direcció General de Protecció Civil, la Delegació del Govern a Tarragona, el Club Nàutic de Coma-ruga, els Mossos d'Esquadra i la Policia local. En aquesta reunió es va arribar a la conclusió que les tres morts van ser a causa de la imprudència dels banyistes i, per tant, es va anunciar la possibilitat d'aplicar-hi sancions.



©2019 Ajuntament del Vendrell