La població continua creixent gràcies, sobretot, a l'arribada de ciutadans europeus. L'arribada de població d'Àfrica i Amèrica del Sud s'estanca.

Aquest passat mes de juliol el Vendrell ha superat la xifra dels 37.000 empadronats. En concret, a meitat de mes el Vendrell tenia ja una població de 37.083 persones. D'aquestes, un 83,06% són de nacionalitat espanyola i la resta, el 16,94%, de nacionalitat estrangera. Aquest percentatge és pràcticament igual al de l'any 2010, que per les mateixes dates se situava en el 16,71%.

Pel que fa a les nacionalitats que conviuen al municipi, el padró reflecteix en els dos últims anys que l'arribada de ciutadans provinents de països de l'Àfrica i d'Amèrica del Sud pràcticament s'atura. En canvi, els ciutadans europeus i asiàtics són els que continuen creixent moderadament.

La radiografia de la immigració actual a la nostra vila reflecteix un gresol de 84 nacionalitats diferents: la més nombrosa és la marroquina (7,25%), seguida per la romanesa (1,63%), les dues nacionalitats estrangeres més nombroses també en el conjunt de Catalunya. En tercera posició hi trobem la nacionalitat italiana (0,73%), seguida de l'argentina (0,68%) i l'equatoriana (0,54%). En conjunt, els ciutadans provinents de països de l'Amèrica del Sud representen un 3,8% de la població.



©2019 Ajuntament del Vendrell