07-22_articles_top_manta_webDe forma periòdica, la Policia local i els Mossos d'Esquadra fan controls a les entrades dels barris marítims del Vendrell i a l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders per dur a terme identificacions i per decomissar material. D'altra banda, es fan actuacions dissuasòries i de vigilància al passeig Marítim per tal de limitar-hi al màxim la presència de venedors del top manta.

Aquest cap de setmana, en un actuació a la platja, s'han localitzat 1.200 articles que havien estat enterrats a la sorra pels venedors del top manta. Aquests articles se sumen als més de 2.000 que s'han intervingut durant el mes de juliol per part de la Policia local. La majoria de productes són falsificacions i es tracta de material molt diversificat: discos de música i pel·lícules, samarretes, ulleres de sol, rellotges, roba interior, bosses de mà, moneders, cinturons, colònies i sabatilles esportives, entre d'altres. Amb aquestes intervencions s'ha aconseguit que les organitzacions que controlen el top manta hagin perdut milers d'euros de negoci.

Aquestes actuacions policials ara es veuen reforçades per campanyes de conscienciació adreçades als ciutadans perquè no comprin als top manta. Recentment, la Generalitat de Catalunya n'ha presentat una en col·laboració amb els ajuntaments i la setmana que ve, a Coma-ruga, se'n presentarà una altra que es farà conjuntament amb la Confederació del Comerç.

En aquest sentit, sense deixar de fer actuacions policials, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, destaca que "és fonamental conscienciar els ciutadans que si es compra al top manta l'únic que s'aconsegueix és beneficiar les màfies que exploten els venedors, a part de perjudicar els comerciants legalment establerts".



©2019 Ajuntament del Vendrell