El passat divendres 8 de juliol el Jurat de la VI Biennal de Ceràmica va presentar el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d'enguany, i que tindrà lloc el proper divendres 30 de setembre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell), coincidint amb la VI Fira de Ceràmica.
En total, s'han presentat 97 obres de 48 ceramistes d'arreu del món: Espanya, Portugal, França, Itàlia, Suïssa, Bèlgica, Polònia, Àustria, Regne Unit, Rússia, Sèrbia, Holanda, Turquia, Egipte, Israel, Xile, Perú, Estats Units, Argentina i Mèxic.

 

El Jurat el componen persones de reconegut prestigi dins el món de la ceràmica i de l'art en general, com M. Àngels Domingo, ceramista; Gemma Sabaté, responsable del Fons d'Art de l'Ajuntament del Vendrell; Inmaculada Socias, professora d'història de l'Art; M. Teresa Capeta, ceramista; Josep Miquel García, crítíc d'art i director del Museu Apel·les Fenosa, i Albert Solé, regidor de Cultura.

Els ceramistes seleccionats han estat els següents:

1. Todd Shanafelt, de Mankato (Estats Units)

2. Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit)

3. Emet Egemen Isik Aslan, de Konya (Turquia)

4. Martha Rieger (Israel)

5. Simcha Even-Chen, de Rehovot (Israel)

6. Monique Wuarin, de Jussy (Suïssa)

7. Rafael Pareja, de Vinalesa (València)

8. Vladica Sivcev, de Brussel·les (Bèlgica)

9. Cristina del Castillo, de Paso de los Libres (Argentina)

10. Ramon Fort, de Llers (Girona)

11. Joanna Teper, de Wroclaw (Polònia)

12. Ayako Funato, del Vedat de Torrente (València)

13. Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona)

14. Monika Hinterberg, de Linz (Àustria)

15. Marta Danés Pons, de Serraduy (Osca)

16. Cristina Márquez, de Barcelona

17. Eva López, de Barcelona

18. Lelia cardosi, de Terracina (Itàlia)

El dia de la inauguració de l'exposició, el Jurat donarà a conèixer el guanyador de la VI Biennal de Ceràmica. El primer premi és l'edició d'un llibre amb il·lustracions de color de l'obra, el currículum de l'autor i una anàlisi de l'obra dins el context de l'art contemporani feta per un coneixedor de la ceràmica actual. Aquest llibre es publicarà durant l'any següent i es presentarà el dia de la inauguració de l'exposició que l'Ajuntament organitzarà per als tres primers guanyadors. Els segon i tercer premis constaran d'una exposició conjunta amb edició de catàleg durant l'octubre de 2012.



©2019 Ajuntament del Vendrell