07-19_PortantswAhir al vespre, a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, va tenir lloc l'acte de nomenament oficial dels Portants d'Honor de la Festa Major 2011, que va ser presidit per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané.

Fa tres anys, per iniciativa de la Comissió de Cercavila, formada per totes les entitats i grups de cultura popular que participen actualment en les cercaviles de la Festa Major de Santa Anna, i amb el vistiplau de l'Ajuntament del Vendrell, es va decidir crear la figura dels Portants d'Honor. Per tant, des del 2008, cada any quatre persones han estat distingides per haver destacat en algun vessant del ric patrimoni cultural i folklòric de la nostra vila, les quals, durant la Festa Major, reben el tracte d'autoritat per poder assistir en lloc preferencial a tots els actes destacats.

Enguany, per a la Festa Major del 2011, s'ha acordat l'aprovació de l'elecció dels següents portants d'Honor: Jaume Pau Cañas, Òscar Garcia, Josep Ferré i Jaume Cabau, tots ells compromesos amb diverses entitats culturals de la vila. Òscar Garcia ha estat vinculat als Nens del Vendrell des que tenia cinc anys, quan va començar pujant d'anxaneta. Va ser cap de colla després de la mort de Jan Julivert, els anys 1973 -74 i 1976- 77. Molts el recorden com a segon del pilar de set o com a terç de la torre de vuit amb folre. Dos dels portants d'honor d'enguany són geganters: d'una banda, Pep Ferré, membre dels gegants des de fa 20 anys i un dels impulsors de la recuperació de la colla de Geganters del Vendrell l'any 1986; de l'altra, Jaume Cabau, que també va participar en la recuperació del grup de geganters, colla en la què habitualment toca la gralla. També és membre d'altres entitats com els Pastorets del Vendrell o els Armats. Finalment, el darrer Portant d'Honor de Santa Anna és Jaume Pau Cañas, vinculat al món teatral del Vendrell, a La Lira Vendrellenca, timbaler i col·laborador de diverses entitats de la vila.

L'alcalde els va lliurar les distincions, que són un mocador brodat que recorda el seu càrrec i un pin de plata commemoratiu del nomenament.

Així mateix, durant l'acte es va fer un reconeixement pòstum a Jordi Pell, traspassat recentment, per la seva dedicació al món cultural i associatiu del Vendrell.

Des de la primera edició, s'han reconegut amb el títol de Portants d'Honor les següents persones: Ció Pallarès, Jaume Vallès, Quim Tomàs i Xavier Inglès l'any 2008; Anna Balcells, Alfons Vigo, Ramon Buira i Jaume Esteve l'any 2009; Rosa Maria Esteban, Marcel·lí Güixens, Salvador Arroyo i Joan Descals el passat 2010.



©2019 Ajuntament del Vendrell