11_07_12_ParlemVendrell_03wDurant tot el mes de juliol l'oficina del Vendrell del Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix unes sessions de conversa als alumnes que, tot i tenir un nivell prou avançat per poder mantenir una conversa en català, no tenen les condicions adients al seu voltant per poder utilitzar-lo. Es tracta de 10 sessions en què, sota el nom de "Parlem del Vendrell", els alumnes practiquen el català tot coneixent diferents punts d'interès de la vila i la història que els acompanya. "D'aquesta manera –ha explicat el regidor d'Educació, Kenneth Martínez-, posem a l'abast de qualsevol persona inscrita en aquest curs, les eines per conèixer la identitat de la nostra vila a través de la conversa en la nostra llengua".

Les sessions es desenvolupen amb unes visites guiades per diferents indrets del Vendrell i amb les converses que tenen lloc posteriorment, amb el tema de les visites com a principal motiu. Igualment, la tutora de català proposa als alumnes diverses unitats didàctiques relacionades amb el tema.

Les sortides programades són una ruta per saber una mica més sobre els barris (aprofitant la setmana de les Festes dels Barris) i una ruta de coneixement de les portes del Vendrell; el món del Vendrell i la ceràmica, amb una visita a l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa; un recorregut per la Vil·la Museu Pau Casals; el descobriment de les bèsties de foc i del Ball de Diables i, per últim, un passeig per la Fundació Apel·les Fenosa i el Portal del Pardo.

El projecte "Parlem del Vendrell" es du a terme cada dilluns i dimecres de juliol i es fa gràcies a la col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Regidoria d'Educació, el Patronat Municipal de Serveis Culturals, l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa, la Fundació Apel•les Fenosa, la Vil·la Museu Pau Casals i la Comissió de Foc del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell