11_06_29_ForumVioloncel_01wEl Vendrell acull aquest juliol el I Fòrum Internacional de Violoncel, que organitza l'associació musical Arpeggione Club amb el suport de la Fundació Pau Casals i l'Ajuntament del Vendrell.

Es tracta d'una iniciativa que permetrà que, de l'1 al 10 de juliol, una vintena d'alumnes d'arreu de l'Estat i d'altres països com Anglaterra, Alemanya, Corea, Finlàndia i Suècia rebin classes de violoncel de prestigiosos professors com Tsuyoshi Tsutsumi (Japó), Jens Peter Maintz (Alemanya) i  Michał Dmochowski (Polònia / Estat espanyol). Les classes es desenvoluparan a les instal·lacions de l'Escola Municipal de Música Pau Casals i estaran obertes als oients que ho desitgin. Així mateix, durant els dies que duri el Fòrum hi ha tot un seguit d'activitats programades al seu voltant, com xerrades i concerts que seran oberts a tots els ciutadans.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané; el regidor de Cultura, Albert Solé; el director de la Fundació Pau Casals, Josep Maria Carreté, i la presidenta de l'associació Arpeggione Club, Yolanda Asenjo, han presentat la iniciativa aquest dimecres al Vendrell.

La celebració del Fòrum tindrà lloc a l'Escola Municipal de Música Pau Casals, entre els dies 1 i 10 de juliol. Allà els alumnes rebran les classes i realitzaran els seus assajos. Així mateix, l'Auditori Pau Casals de Sant Salvador acollirà el concert inaugural del Fòrum, que es farà el proper dissabte 2 de juliol a dos quarts de vuit del vespre.

La directora d'Arpeggione ha agraït la col·laboració del consistori vendrellenc i de la Fundació Pau Casals per participar en la iniciativa i ha explicat els motius que impulsen la seva associació a fomentar que joves músics puguin gaudir de les lliçons de grans professors de prestigi internacional. També ha remarcat que "molts dels alumnes del Fòrum creuaran mig món per venir al Vendrell", la qual cosa demostra l'atractiu de la trobada.

Tant l'alcalde com el regidor de Cultura, al seu torn, han valorat la qualitat del professorat, l'oportunitat que representa el Fòrum per continuar treballant en la figura del mestre Casals i la seva vinculació amb el món acadèmic. Es tracta, en paraules d'Albert Solé, d'un projecte "engrescador".

Per la seva banda, el director de la Fundació Pau Casals ha destacat la "coincidència d'objectius" entre la Fundació i Arpeggione, pel que fa al foment de la música i dels joves intèrprets, mentre que un dels participants, Moisés Lee, ha reconegut sentir-se especialment emocionat per poder tocar a la vila nadiua de Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell